Bandić biračima: Ne glasajte za one koji bi “obnavljali”, a ne bi “delali”

Stranka rada i solidarnosti predstavila je u četvrtak izborni program i liste za Hrvatski sabor, a predsjednik stranke Milan Bandić biračima je poručio da ne glasaju za one koji ih s plakata pozivaju da “izađu i promijene”, niti za one koji bi “obnavljali, a ne bi ‘delali'”.

Stranka rada i solidarnosti izlazi sa svojim kandidatima u I., II, III. VI. VII. i IX. Izbornoj jedinici čiji su nositelji Ljubo Jurčić, Milan Bandić, Luka Grabušić, Zvonko Kunić, Gordana Rusak i Anton Dobra.

Bandić je ustvrdio kako ga ne zanima mjesto premijera, kao niti predsjednika države. jer je “realan”.

“Znam da naša stranka ne može dobiti toliko mandata da ja konkuriram, ali moram reći da bi to radio najbolje u ovoj zemlji”, istaknuo je. 

Biračima se obratio porukom da ne vjeruju ljudima koji s jumbo plakata poručuju “Izađite i promijenite”.

“Što? Ono što je bilo prije četiri godine? Oni podcjenjuju nas? Jesmo mi ovce za šišanje, da promijenimo koga, za koga?”, upitao je, dodatno poručivši biračima da “ne glasaju niti za one koji bi obnavljali, ali ne bi delali”.

Ustvrdio je i da nitko u Hrvatskoj nema hrabrosti napraviti dvije stvari kako bi se uspostavio red – reformu izbornog zakonodavstva i teritorijalnog ustroja te radnog zakonodavstva, “trgujući sa sindikatima i bojeći se gubitka izbora”.

“Političku reformu u izbornom zakonodavstvu nisu napravili jer se predsjednici boje jakih ljudi”, dodao je.

Napadaju me i lažu, a svi su prolazili kroz moju sobu

Rekao je kako su to oni koji “sve njemu trpaju u krilo”. “To se oni zrcale u tim napadima, objedama, etiketama, podvala, lažima, a svi su prolazili kroz moju sobu”, kazao je Bandić.

Biračima je poručio i da ne vjeruju ljudima koji su prošle godine donijeli zakon o rodnoj kvoti na izbornim listama, pa su platili 200.000 kuna kazne jer to nisu ispoštivali. “Nisam siguran ni da su ove godine u svim jedinicama to ispoštivali”, dodao je.

“Od duopola, sljedbe stranačke, oslobodi nas narode jer je to rezultat toga da smo na 60. mjestu od ukupno 63 svjetske ekonomije. Dragi hrvatski ljudi, pamet u glavu 5,. srpnja”, poručio je građanima.

U svibnju 2021. idem po još jedan gradonačelnički mandat, pa u mirovinu

Bandić je najavio kako će osim po šesti mandat u II. izbornoj jedinici, iduće godine u svibnju ići po još jedan gradonačelnički. “Mogu ići onda u mirovinu, a pustiti mladim ljudima da nastave tamo gdje sam započeo”, dodao je.

Gordana Rusak rekla je da će raditi na tome u okviru VII. izborne jedinice, da cijela Hrvatska ima besplatne udžbenike i za osnovne i srednje škole, kao i da mjera roditelj-odgajatelj zaživi u cijeloj državi.

Ljubo Jurčić kazao je da je Hrvatska u lošoj situaciji zbog nedostajanja ekonomskih  politika – svaka zemlja ih ima pet, a Hrvatska samo dvije. 

Hrvatska ima politiku javnih financija i monetarnu politiku, no nedostaju joj industrijska gospodarska politika, politika regionalnog razvoja i uprave, politika javnog sektora, rekao je. “Uz nepostojanje ove tri, monetarna i fiskalna su svrha same sebi i zbog toga Hrvatska tone”, ustvrdio je Jurčić.