Bačić: Ovo sve skupa je neozbiljno i postaje bizarno

Izvor: N1

Zastupnici su danas trebali glasati o formiranju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor i izboru ustavnih sudaca, no kada je u podne došlo vrijeme za glasanje SDP-a u sabornici nije bilo pa je glasanje nekoliko puta odgađano da bi na koncu bilo prebačeno za iduću srijedu, kako sada stvari stoje. Sve to je prokomentirao HDZ-ov Branko Bačić.

“Mi smo od prvog dana govorili da nemamo problem s osnivanjem istražnog povjerenstva za Agrokor, išli smo korak dalje od onog što je predložio SDP, a to je da se pristupi i imenovanju članova. Bilo je slučajeva kada se osnivalo povjerenstvo, poput slučaja Perković, kada ono nikada nije bilo imenovano.

Tijekom dana, na kraju glasanja nije bilo dovoljno ruku za dvotrećinsku većinu, bilo je svega 22 zastupnika iz SDP-a i nismo htjeli riskirati izbor ustavnih sudaca.

Nadam se da će do srijede prevladati razum. Mi smo u klubu HDZ-a napravili maksimalne ustupke iako je suspektno imenovanje bivših ministara i da to predstavlja sukob interesa. Ne vidimo razlog zašto je na tome ustrajao SDP”, rekao je Bačić koji je bio upitan zašto HDZ nije glasao danas.

“Nismo mogli birati članove jer predlagatelj treba obrazložiti prijedlog. Da biste izabrali članove predlagatelj treba nadopuniti odluku. Ono što mogu reći je da je ovo sve skupa neozbiljno, da nije na razini ove insutucije. Postaje bizarno i nadam se da ćemo se dogovoriti i u srijedu izabrati suce i povjerenstvo”, zaključio je Bačić.