Bačić: ‘Očekujem da se utvrdi tko na kriminalan način ruši Vladu’

FaH

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je u Saboru najnovija saznanja o aferi SMS.

Prema pisanju Nacionala, istražitelji su u računalima glavnog aktera afera SMS Franje Varge pronašli lažirane dokumente kojima je premijera Andreja Plenkovića trebalo izravno optužiti za tešku korupciju.

Bačić je rekao da su ti navodi, ako su istiniti, vrlo zabrinjavajući.

“Ako je točno ono što piše tjednik Nacional, onda bi to bilo vrlo zabrinjavajuće da je netko falsificiranim SMS-ovima pokušao grubo optužiti premijera, time iznuditi njegovu ostavku i vaninstitucionalno rušiti iznimno uspješnu Vladu. Očekujemo da institucije do kraja odrade svoj posao i da se utvrdi tko na takav način, perfidan, kriminalan način želi srušiti Vladu”, kazao je Bačić i dodao kako i njega, a i cijelu javnost, zanima tko bi mogao stajati iza te akcije.

“To je doista nečuveno da bi se na takav način omalovažilo rad Andreja Plenkovića”, rekao je Bačić. Predsjednik Kluba HDZ-a rekao je da od tijela progona očekuje da to istraže, pišu Vijesti.hr.

Na pitanje o istoj temi, premijer Plenković je večeras u Saboru nakon sastanka Kluba HDZ-a također rekao da očekuje da se sve istraži, a na pitanje tko mu radi o glavi odgovorio je: “Tko god radi, neće uspjeti”.

“Ne sumnjam na nikog, ali očekujem od svih koji istražuju ovo što se kolokvijalno zove afera SMS da to istraže do kraja, jer tu se fabriciranjem različitih dokumenata nastojalo destabilizirati političku scenu”, rekao je Plenković.