Bačić najavio premještaj stanovnika kontejnerskih naselja do kraja mjeseca

Branko Bačić/Izvor: Nacionalno/D.Prša

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je u utorak, 22. kolovoza potresom pogođeno područje na Banovini.

U Strašniku je posjetio gotovo završenu zamjensku kuću obitelji Marinović te gradilišta osam zgrada sa 128 stanova u Petrinji u koje će se također smjestiti korisnici kontejnerskih naselja.

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić istaknuo je da su na području petrinjskog potresa trenutno u nabavi 422 gradilišta:

“ Pred nama je idući tjedan 975 gradilišta čije će javne nabave za izvođenje radova biti objavljene. I ovom prilikom pozivam sve naše građevinare na području Hrvatske da se jave, da se uključe u samu obnovu jer nam je cilj doista da čim prije obnovimo i područje zagrebačkog i petrinjskog potresa. Ono što smo posebno raspravljali i dogovarali je završetak iseljavanja iz kontejnerskih naselja i mi ćemo se nadam do 31. kolovoza, doista dovršiti cjelokupno iseljavanje naših sugrađana koji su u kontejnerima u za to prikladnije smještaje, u jedan od jedanaest vidova modela njihovog privremenog, u pravilu privremenog stambenog zbrinjavanja.”

Bačić je izrazio zadovoljstvo stanjem obnove. Uvijek može brže i bolje, ali kao Ministarstvo i Država, mislim da činimo sve što je u našoj moći, zaključio je ministar.