Povezite se

Vijesti

Bačić: Koalicija je stabilna, vladajuću većinu čini 81 zastupnik

Objavljeno

-

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da je vladajuća koalicija stabilna i da imaju čvrstu većinu koji čini 81 zastupnik te da nema nikakvih problema u funkcioniranju većine u Saboru.

“Koalicija je stabilna, imamo čvrstu većinu. U dogovoru smo sa svim koalicijskim partnerima, ujutro sam se čuo s predsjednicima svih klubova vladajuće većine, koju čini 81 zastupnik“, kazao je Bačić novinarima u Saboru.

S predsjednikom Kluba Stranke rada i solidarnosti Kažimirom Vardom gotovo sam u svakodnevnom kontaktu.  Uvijek sam govorio da je izvorna većina, koja je nastala nakon raskida koalicije s Mostom, imala 77 zastupnika, bez novopridošlih zastupnika u Klub Milana Bandića ili iz SDP-a ili iz HSS-a. Nikakvih problema u funkcioniranju većine u Saboru nema, naglasio je.

Na pitanje je li Bandić jamčio da do kraja mandata u Saboru neće praviti probleme, Bačić je odgovorio da za takvu njegovu izjavu ne zna.

“Prije desetak dana imali smo sastanak koalicije i potvrđeno je da idemo mandat odraditi do kraja, dakle, do iza ljeta. Odradit ćemo predsjedanje Vijećem Europske unije i nakon ljeta nas čekaju izbori. Nakon događanja u zagrebačkoj Gradskoj skupštini čuo sam se s predsjednicima svih klubova i ništa se u odnosu na te zaključke nije promijenilo. Normalno funkcioniramo, niti jedan koalicijski partner ne opstruira većinu“, izvijestio je Bačić.

Najavio je da će se ovaj tjedan glasovati samo o potvrđivanju zastupničkih mandata dvoje kolega. Idući tjedan će biti glasovanje o ostalim raspravljenim točkama, jer bi ovaj tjedan teže bilo okupiti kvorum zbog obveza nekih zastupnika, pojasnio je jučerašnje povlačenje najavljenog glasovanja.

Upitan jesu li Andrej Plenković i Drago Prgomet tražili od Bandića da odgodi glasovanje o GUP-u, rekao je da nema takvu informaciju.

“Ja i vodstvo HDZ-a od prvog smo dana inzistirali da promjene GUP-a budu provedene u skladu sa zakonskom procedurom, što je nadležno Ministarstvo i potvrdilo, a također da one budu i skladu s  planom višeg reda. Inzistirali smo i da se bilo kojem zastupniku HDZ-a u Gradskoj skupštini ne bi podmetalo da amandmanom pogoduje bilo čijem privatnom interesu nego da oni budu u javnom interesu”, rekao je Bačić.

Dodao je kako u Gradu treba pitati zašto je došlo do odbijanja HDZ-ovih amandmana, dodavši da u HDZ-u postupaju po načelu supsidijarnosti.

Crna Kronika

Muškarac na zagrebačkoj Savici ubio brata pa sebe

Published

on

Dva mrtva muška tijela policija je u petak poslijepodne pronašla u zagrebačkom naselju Savica, a prema prvim informacijama riječ je o ubojstvu i samoubojstvu.

Zagrebačka policija potvrdila je da su tijela oko 15 sati pronađena u Ulici Vladimira Ruždjaka.

“Sumnja se u nasilnu smrt, najvjerojatnije se radi o ubojstvu i samoubojstvu”, kratko je izvijestila policija ne otkrivajući detalje.

Neslužbeno riječ je o zločinu u obitelji, točnije obračunu dvojice braće u kojem je jedan ubio drugoga pa potom i sebe.

Više podataka o događaju bit će poznato nakon očevida koji vodi zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu.

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Jandroković čestitao vjernicima židovske vjeroispovijesti Roš Hašanu

Published

on

U povodu blagdana Roš Hašane, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak pripadnicima židovske zajednice u Hrvatskoj čestitku u kojoj je im je poželio da im 5781. godina bude sretna i uspješna te donese zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak.

„U povodu Roš Hašane, svim pripadnicima židovske zajednice u Republici Hrvatskoj upućujem iskrene čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Blagdan Roš Hašane, židovske Nove godine, označava početak razdoblja posvećenog molitvi, unutarnjem preispitivanju i kajanju”, stoji u čestitki predsjednika Sabora.

Nova godina, poručuje, daje dodatnu snagu da se krene putem dobra, milosrđa i pravde, u skladu s moralnim i duhovnim vrijednostima.

“Ta unutarnja snaga posebno je važna danas kada smo pozvani na mnoga odricanja radi očuvanja vlastitog zdravlja i sigurnosti, kao i zajednice u kojoj živimo. Vama, ali i cijelom židovskom narodu, želim da 5781. godina bude sretna i uspješna te da vam donese, prije svega zdravlje, osobnu harmoniju, zajedništvo, mir i napredak. Šana Tova!“, stoji u čestitki predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Vijesti

Korona na dva tjedna zatvorila Krateks d.d.

Published

on

Petero djelatnika tvrtke Krateks d.d. iz Krapine pozitivno je na koronavirus, priopćili su u petak iz te tvrtke koja će zbog samoizolacije više od 200 radnika biti zatvorena dva tjedna.

Naime, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je nakon provedenih izvida odredila samoizolaciju za više od 200 zaposlenika Konfekcije ženske modne odjeće Krateksa d.d., od ukupno njih 236.

Budući da je 25 ljudi na dugotrajnom bolovanju, a za svega šestero djelatnika koji rade na izdvojenim radnim mjestima nije izrečena mjera samoizolacije, s preostalih nekoliko zaposlenika nije moguće osigurati procese proizvodnje, priopćili su iz Krateksa.

Uprava tvrtke donijela je odluku da se Krateks privremeno zatvara do isteka mjere samoizolacije od 14 dana Tvrtka bi trebala nastaviti s radom 2. listopada.

Kao je za Hinu izjavila direktorica Krateksa, Iva Pezer, prekid rada na dva tjedna neće bitnije utjecati na poslovanje tvrtke budući je ovo inače razdoblje smanjenog obujma rada.

“Nama je ovo razdoblje međusezone i smanjenog obima rada u pogonu. Obavijestili smo sve naše kupce da za dva tjedna odgađamo termine isporuke robe i moram se zahvaliti našim kupcima i partnerima što su pokazali razumijevanje za našu situaciju”, rekla je Pezer i dodala da je tvrtka trebala ići na kolektivni godišnji od početka listopada, samo što je, napomenula je, „godišnji” došao ranije.

Inače, prema riječima direktorice Pezer,  u Krateksu su se poštivale sve epidemiološke mjere, od pregrada između zaposlenih, socijalne distance, dezinficiranja prostora, nošenja maski.

Stanje u Krateksu, kao i cjelokupnu epidemiološku situaciju u Krapinsko-zagorskoj županiju, za Hinu je komentirao župan Željko Kolar ističući da je sve pod kontrolom, ali da bi ovakvi slučajevi vrlo lako mogli rezultirati novim žarištem.

Zbog toga je još jednom pozvao sve građane da se pridržavaju uputa Nacionalnog stožera. Ponovio je kako će, ako dođe do dvoznamenkastog povećanja oboljelih na dnevnoj razini u Krapinsko-zagorskoj županiji, doći do pooštravanja epidemioloških mjera.

 

(Hina)

Ucitavanje vijesti

Najčitanije