Bačić: “HNS-ova podrška Milanoviću prošli put je završila uvjerljivom pobjedom HDZ-a”

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Nakon što je Ivan Vrdoljak izjavio da je Zoran Milanović “politički kapitalac” i da je njegov izbor za predsjednika Republike, Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je izjavu Ivana Vrdoljaka.

“Ja bih rekao da prilikom dogovora HDZ-a i HNS-a oko koaliranja u Saboru, kada je HNS podržao Vladu Andreja Plenkovića i kad je dvoje ministara HNS-a ušlo u Vladu, nije bilo dogovora o zajedničkom kandidatu za predsjednika. HNS je slobodan istaknuti svog kandidata.

Ako je povijest učiteljica života, vjeruem da će Vrdoljak i Milanović razmisliti još jednom prije te kandidature”, rekao je Bačić podsjećajući kako je HDZ ostvario uvjerljivu pobjedu na izborima kada su HNS i SDP u zajedničkom izlasku na izbore podržali Zorana Milanovića.

“Oni mogu sami odlučiti, nisu zadovoljni radom predsjednice. To je njihov stav i procjena. Njihov zajednički nastup, HNS-a i SDP-a, kad su podržavali Milanovića, završio je uvjerljivom pobjedom HDZ-a”, rekao je Bačić. 

Što se tiče kandidature Kolinde Grabar Kitarović na narednim predsjedničkim izborima, Bačić kaže kako “ćemo pričekati vrijeme kad ćemo se kao stranka izjasniti o kandidatu”. 

Liste za europske izbore bit će objavljene u drugoj polovici ožujka, a Bačić je naglasio kako je riječ o “pobjedničkim listama”.

“Što se tiče rezulata za Europski parlament, sve relevantne ankete daju HDZ-u podršku od oko 30 posto. Mi smo naš cilj o broju zastupnika davno rekli i ja sam uvjeren da ćemo ga i potvrditi”, rekao je.