Bačić: Danas se neće glasovati o lex LNG

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru potvrdio je u petak da, zbog brojnosti podnijetih amandmana, Sabor danas neće glasovati o Vladinu prijedlogu zakona o terminalu za ukapljeni zemni plin tzv. lex LNG, te najavio da bi Sabor to mogao učiniti idući tjedan, ili poslije blagdana Tjelova.

S obzirom na velik broj amandamana (380) koje je SDP predložio, danas nećemo o tome glasovati, potvrdio je Bačić novinarima i najavio kada bi se to moglo dogoditi.

Danas u toku dana odlučit ćemo kad će to biti – u utorak ili srijedu ili tjedan nakon blagdana (Tjelova, 31. svibnja), kazao je, najavivši da će čitavo jedno popodne posvetiti samo glasovanju o amandmanima, a onda i o samom zakonu, lex LNG.

Arsen Bauk, predsjednik Kluba SDP-a, koji je tražio da se spomenuti zakon, umjesto po hitnoj, donese u redovnoj proceduri, dakle u dva čitanja, smatra da bi bolje bilo da vladajući glasuju po zaključku SDP-a, pa zakon pošalju u treće čitanje i “malo više komunicraju s lokalnom samoupravom”.

Ako ne prihvate taj zaključak, 380 amandmana puta dvije minute obrazlaganja svakoga je još jedan cijeli dan rasprave o LNG-u, pa će to biti drugo čitanje, izračunao je zastupnik. (H)