Avion Croatia Airlinesa sletio po posebnoj proceduri

Avion Croatia Airlinesa koji je danas letio iz Zagreba za Bruxelles imao je problema.

Iz Croatia Airlinesa doznajemo kako je let sretno završio te da je zrakoplov morao sletjeti po posebnoj sigurnosnoj proceduri.

To je informacije kasnije aviokompanija potvrdila u priopćenju.
“Tijekom pripremne faze za slijetanje na današnjem poslijepodnevnom letu OU4456 Croatia Airlinesa iz Zagreba u Bruxelles došlo je poteškoće u postupku izvlačenja nosne noge zrakoplova Dash 8-Q400. U skladu s propisanim operativnim procedurama pristupilo se alternativnom postupku izvlačenja, što je uspješno obavljeno te je zrakoplov s 58 putnika sigurno sletio u briselsku zračnu luku u 18 sati i 13 minuta.
Ovakve situacije uključuju preventivno obavještavanje odredišne zračne luke, što je također uobičajeno i točno propisano u civilnom zrakoplovstvu, te se slijetanje obavlja prema posebnoj proceduri.

Sigurnost putnika i članova posade na letu OU4456 ni u jednom trenutku nije bila ugrožena s obzirom da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije. Piloti su, ponavljamo, striktno primijenili predviđenu operativnu proceduru, i zrakoplov je sigurno sletio u zračnu luku Bruxelles”, navodi se u priopćenju.

Zrakoplov Dash 8-Q400 u postupku je utvrđivanja tehničkog statusa zbog daljnje plovidbenosti i trenutno je povučen iz prometa.
Posljedično je otkazan povratni let OU4457 Bruxelles – Zagreb, a putnicima s tog leta, poručili su, bit će pružena sva pripadajuća skrb u skladu s Europskom regulativom vezanom za prava putnika u slučaju poremećaja u putovanju.
“Croatia Airlines ispričava se svim putnicima zbog neplaniranog poremećaja u planiranom putovanju”, stoji u priopćenju.