Autocesta između Svetog Roka i Posedarja otvorena samo za osobna vozila

Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50 i DC27, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na dionici Jadranske magistrale DC8 od Senja do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina vozila) te za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupina vozila).

Krčki i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. HAK poziva vozače na pojačan oprez zbog veće količine vode koja se može zadržati na kolniku od jakih pljuskova.

Na autocesti A7 danas, 23. listopada do 14 sati zatvoren je pretjecajni trak od 6. +300 km do 5. +300 km u smjeru graničnog prijelaza Rupa zbog postavljanja nadzornog punkta Policijske uprave Primorsko-goranske gdje će se zaustavljati sva teretna vozila koja prometuju u smjeru graničnih prijelaza. Na desnom kolniku dionice A7 u smjeru Zagreba prometuje se bez posebnih ograničenja.

Zbog bure u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Katamaranska linija 9603 – Jelsa – Bol – Split će isploviti na relaciji Stari Grad – Bol – Split, polazak iz luke Stari Grad je u 6 sati. Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Hina