Parlamentarni izbori održat će se 28. lipnja ili 5. srpnja

Premda predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović još nije odredio datum parlamentarnih izbora, vrlo je izvjesno da ćemo na birališta 28. lipnja ili 5. srpnja ove godine, piše u subotu Večernji list.

Naime, Milanović je jučer otkrio kako mu je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao na znanje da mu je svejedno hoće li se izbori održati 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja ili 12. srpnja te će o datumu odlučiti nakon razgovara s predstavnikom druge velike grupacije, predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem, navodi dnevnik.

A SDP-u, kako doznaje Večernji list, najviše bi odgovaralo da se izbori provedu 5. ili 12. srpnja, naravno pod uvjetom da se u ponedjeljak raspusti Sabor.

Uzmemo li u obzir i Milanovićevu izjavu kako “ćemo gledati da se pomire interesi epidemiološke slike i da Hrvatska dobije relativno brzo stabilnu vlast, te da se ne uđe previše u vrijeme kad će veći broj ljudi otići iz gradova”, posljednja nedjelja u lipnju ili prva u srpnju doimaju se kao najizgledniji dani za parlamentarne izbore.

Koji datum parlamentarnih izbora kome najviše odgovara pitanje je o kojem se politički analitičari ne mogu složiti, donosi Večernji list.

(Hina)