Anušić: Utakmica koja se sada vodi unutar HDZ-a prelazi granice dobrog ukusa

FaH

Član Predsjedništva HDZ-a i kandidat za potpredsjednika stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima, Ivan Anušić, komentirao je previranja u HDZ-u uoči izbora.

Upitan za komentar izjave bivšeg ministra poljoprivrede, Tomislava Tolušića, da Miro Kovač ima veći koalicijski potencijal od Andreja Plenkovića, Anušić je rekao da Tolušić vjerojatno ima neke argumente ako je tako izjavio, ali da ne zna na što je točno mislio.

“Nema veze tko ima veći potencijal, stvar je u tome da treba završiti ovaj unutarstranački proces, onda idemo na parlamentarne izbore i onda ćemo vidjeti o potencijalima”, rekao je Anušić pa uputio kritike na račun kampanje za unutarstranačke izbore.

“Utakmica koja se vodi sada unutar HDZ-a prelazi lagano granice HDZ-a i granice dobrog ukusa u izbornim procesima, treba se spustiti loptu na zemlju”, rekao je Anušić, dodavši da se s nekim izjavama prešla ta granica.

“Ne mislim da se prešlo toliko da se vratiti ne može, ali ovo što slušamo zadnjih dana nije korektno i ne može donijeti dobro, prvenstveno stranci”, rekao je Anušić.

On podržava Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima za novi mandat na čelu HDZ-a.

“Plenković je prije četiri godine izvukao stranku iz situacije gdje smo sami raspustili svoju Vladu i u tri mjeseca doveo HDZ u poziciju da dobijemo izbore. Kontinuitet ovoga što je dosad napravljeno treba se nastaviti, to je ono što je ključno i zato je izbor Andreja Plenkovića u svakom slučaju bolji od izbora Mire Kovača”, rekao je Anušić.

Što se tiče podupiratelja različitih tabora na unutarstranačkim izborima, Anušić ističe da nema razloga za strah od odbacivanja u stranci.

Upitan hoće li se pojedini HDZ-ovci bojati ići na skupove Opcije za promjene, kojoj je na čelu Miro Kovač, Anušić kaže da nema razloga za strah.

“Nikome se ne prijeti, nikome se ne uvjetuje ništa, ako je netko doživio takvu situaciju, neka stane pred kameru i neka kaže”, rekao je.