Anušić: Rezultat izbora bit će odgovornost predsjednice i svih nas koji smo uključeni u to

Šef stožera predsjednice, Ivan Anušić, uoči sastanka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a komentirao je kampanju aktualne predsjednice i HDZ-ove kandidatkinje za novi mandat, Kolinde Grabar Kitarović, uoči predstojećeg drugog kruga predsjedničkih izbora.

Komentirajući angažman HDZ-ovaca u predsjedničkoj kampanji, Anušić je rekao da se od svih očekuje da daju svoj doprinos.

“Nema tko će dati najviše, tko će dati najmanje, svaki glas, svaki doprinos, svaka aktivnost je apsolutno bitna u ovoj sinergiji, zajedništvu, koheziji, da bi rezultat bio što bolji. Nema mjerila je li netko bolji ili nije, od svih se očekuje doprinos u kampanji”, rekao je Anušić. 

Dodao je da su i Milijan Brkić i Davor Ivo Stier i Miro Kovač, uz sve ostale HDZ-ovce, bili angažirani i u prvom krugu izbora, samo nisu bili medijski eksponirani.

Što se tiče troškova kampanje i činjenice da je u ovom trenutku Grabar Kitarović potrošila 5,4, a Milanović 1,5 milijuna kuna, Anušić je rekao da ne radi financijska izvješća, ali da će sredstva utrošena u kampanji kod oboje kandidata na kraju biti identična te da se u ovom trenutku ne može točno utvrditi koliki je trošak, jer nisu podnesena financijska izvješća niti predani svi računi. “Stvar je u donošenju i plaćanju računa i podnošenju izvješća. Na kraju ćete vidjeti da će biti isti računi”, rekao je Anušić.

Odbacio je mogućnost poveznice između predsjedničkih i unutarstranačkih izbora u HDZ-u. “To jedno s drugim nema veze i ne može se spajati. Premijer radi svoj posao, predsjednica svoj”, rekao je Anušić.

“Rezultat izbora će biti odgovornost predsjednice i svih nas koji smo bili uključeni u to, ali prvenstveno predsjednica treba dobiti ove izbore”, rekao je Anušić.