Anušić : HDZ odradio vrhunski posao; gospodarstvo ključan dio izbornog programa

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić u ponedjeljak je, uoči sjednice Središnjeg odbora na kojem će biti predstavljen predizborni program stranke, ocijenio da je  HDZ u protekle četiri godine odradio vrhunski posao te da će gospodarstvo i dalje biti jedan od najbitnijih dijelova programa.

Kakav god bio predizborni program, bitno je reći što je od programa ostvareno u protekle četiri godine i to u vrijeme kada su se desile dvije krizne situacije, koronavirus i Agrokor, istaknuo je Anušić uoči sjednice Središnjeg odbora u hotelu Westin.

„Usprkos svim tim okolnostima koje su bile neplanske i neuobičajene, uspjeli smo odraditi vrhunski posao u ove četiri godine i to nam je na neki način veliki kapital koji prenosimo u ovu izbornu kampanju i nadograđujemo s novim izbornim programom”, rekao je.

„Dovoljno je da kažemo što smo napravili i da ćemo nastavimo tim putem”, naglasio je  potpredsjednik HDZ-a podsjetivši na postignuto na području zapošljavanja, vanjske politike, rodiljnih naknada, rasta plaća…

Anušić je naglasio je da će gospodarski dio svakako biti i dalje jedan od najbitnijih dijelova u izbornom programu.

Na novinarski upit hoće li spominjanje ministra Tomislava Ćorića u aferi „INA- MOL” i „vjetrolektrane” biti uteg HDZ-u na izborima. Anušić je odgovorio kako spominjanje bilo čijeg imena ne mora značiti upletenost u aktivnosti na rubu zakona.

„U ovom trenutku se smo nagađa, špekulira, spominje, spominjao sam se i ja u puno situacija, spominjao se i premijer i svi koji se na neki način bave politikom, ali ključno je reći ima li od toga nešto ili nema”, rekao je Anušić ne želeći donositi zaključke prije nego pravosuđe napravi svoj dio posla.

Komentirajući izjave Miroslava Škore da HDZ pomaže SDP-u da dođe na vlast i da je projekt Rijeka-Europska prijestolnica kulture „komunistički dernek” koji financira Ministarstvo kulture, Anušić je podsjetio da ministrica Nina Obuljm Koržinek nije odlučivala o tom projektu te uputio na Grad Rijeku i organizacijski odbor projekta.

„Ako govorimo o ideološkim situacijama i projektima koji su na rubu, je li to uopće kultura ili nešto sasvim drugo, mogu reći da što se tiče petokrake i nekih poruka u javnosti, nije baš puno vezano za kulturu”, rekao je .

Josip Borić uoči sjednice Središnjeg odbora HDZ-a komentirao je sukob između dva SDP-ovca, Tomislava Mikulina i Domagoja Hajdukovića nazvavši političare Restart koalicije „uličarima”.

„Jasno je da se radi o političarima koji podsjećaju na kojekakve uličare. Kada imate situaciju da se mlate najbliži suradnici, kada imate za prvog suradnika u koaliciji čovjeka koji je suđen za krađu i teška kaznena djela, kada imate gospođu Mrak (Taritaš) koja ima nekoliko sukoba interesa, jasno je da imamo ljude koji se žele restartirati i popraviti, međutim svakodnevica ih demantira”, kazao je .

„Na čelu imaju čovjeka koji, osim što se koristi jezikom ulice, je zaboravio vratiti 260 tisuća kuna koje je dobio kao nedozvoljeni dar”, dodao je Borić i poručio građanima da na izborima imaju zadatak da takvima kažu veliko ‘ne’.