Anušić: Grabar-Kitarović spremna je za sučeljavanje

Ivan Anušić, voditelj izbornog stožera predsjednice Republike i predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović, izjavio je u utorak da je Grabar-Kitarović spremna za večerašnje sučeljavanje s protukandidatima na HRT-u te na sučeljavanje u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Naravno da je spremna”, rekao je Anušić novinarima uoči početka sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a upitan je li Grabar-Kitarović spremna na večerašnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata na HRT-u.

Podsjetio je kako je Grabar-Kitarović i ranije rekla da je spremna na sučeljavanja, ali ne i ona na kojima su selektivno odabrani kandidati koji, po anketama ili procjenama, imaju drugu ili treću poziciju u utrci jer to nije po zakonu ili izbornim pravilima.

“Imamo situaciju gdje svih 11 kandidata imaju pravo i mogućnost pokazati što znaju, mogu i koji su im programi. To je fer i korektno i prema javnosti koja će glasovati za ostalih osam kandidata i za tih osam kandidata. Na taj način se došlo do zaključka da, ako će biti takvi uvjeti i da će biti svi kandidati i sa svima možemo razgovarati, predsjednica ide na sučeljavanje”, rekao je Anušić.

Najavio je da će Grabar-Kitarović večeras na sučeljavanju iznijeti što je radila u svom mandatu i što će raditi u idućih pet godina.

Anušić je također poručio da će u drugom krugu predsjedničkih izbora biti sučeljavanja na sve tri nacionalne televizije.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić rekao je novinarima da je u predsjedničkoj kampanji aktivan koliko treba biti i da sudjeluje tamo gdje mu je odredila stranka.

U večerašnjom sučeljavanju očekuje da će predsjednica Republike pokazati ono što je do sada radila i predstaviti program za idućih pet godina.

Da će Grabar-Kitarović pobijediti bez obzira na televizijske rasprave smatra i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić. “Bez obzira na kojoj je televiziji, pobijedit će. To je uopće neupitno”, poručio je.

Na Predsjedništvu, Nacionalnom vijeću i Središnjem odboru HDZ-a raspravljat će se o predstojećim predsjedničkim izborima te donijeti Godišnji program rada s financijskim planom HDZ-a za iduću godinu.