Ante Todorić stigao u Hrvatsku, a gdje je tata Ivica ?

Ante Todorić u petak se vratio u Hrvatsku. Prva adresa na koju bi trebao ići je ona Državnoga odvjetništva.

Za razliku od Ante Todorića, Ivica Todorić i dalje nije u državi. Danas se očekuje raspisivanje tjeralice za njim.

Kako je najavljivano, Ante Todorić došao je u Republiku Hrvatsku, u pratnji odvjetnika Frana Olujića, i očekuju da će se danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdio je to za N1 odvjetnik Olujić.

Kako prenose mediji Ante Todorić se vratio u Hrvatsku i očekuje se njegovo pojavljivanje pred zagrebačkim Državnim odvjetništvom. Njegov odvjetnički tim je već na zadataku, i očekuje se da će se Ante Todorić, nakon što bude ispitan braniti sa slobode.

Istražni je zatvor, podsjetimo, sudac istrage odredio samo za Ivicu Todorića.

Što se tiče Ivice Todorića, danas se očekuje raspisivanje tjeralice, a nakon toga i europskog uhidbenog naloga koji bi u idealnim uvjetima Ivicu Todorića mogao vratiti u Hrvatsku u roku 60 dana na raspolaganje pravosudnim organima. Gdje je on, i dalje je nepoznato premda se najviše spominje London.

Ivicu Todorića tereti se za gospodarske malverzacije teške najmanje milijardu kuna i bit će zanimljivo vidjeti kako će se on braniti, naime, putem bloga je ranije kazao da će biti dostupan hrvatskom pravosuđu, ali ustraje i na tome da je riječ o političkom progonu, a tu je taktiku potvrdila i njegova odvjetnica Jadranka Sloković. Stoga ostaje vidjeti hoće li možda zatražiti azil i tako odugovlačiti izručenje Hrvatskoj.