Ante Ramljak podnio neopozivu ostavku!

Hina

Ante Ramljak, vladin povjerenik za Agrokor, podnio je neopozivu ostavku, doznaje N1.

Vladi je prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije izvanredne uprave, kao i daljnje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji.

Podsjetimo, kako je N1 u utorak navečer objavio, Vladin povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak, u kasnim je poslijepodnevnim satima Vladi ponudio svoju ostavku. Sastanak u Vladi trajao je nekoliko sati, a Ramljak je zgradu Vlade napustio nešto iza 21 sat i to na stražnji izlaz.

Nakon Ramljaka, zgradu Vlade napustio je i premijer Andrej Plenković, koji također nije izašao na glavni ulaz, nego na sporedni, kako bi izbjegao novinare. Martina Dalić sastanak je napustila nakon njega i kratko se obratila novinarima. “Sve ćete doznati sutra”, kazala je Dalić.

Vjerovnici su se osvrnuli na napise nekih medija da su oni protiv odluke Ramljaka o ostavci, izvor blizak vjerovnicima za N1 je rekao da je ostavka osobni čin te da vjerovnici ni na koji način na nju nisu utjecali. Odluku o ostavci prihvaća, odnosno odbija, Trgovački sud.

Podsjetimo, bivša tvrtka Ante Ramljaka, Texo Management d.o.o. sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.