Ante Dabo: “Želim biti nezavisan, nećete me vidjeti na listi za Sabor”

Izvor: Nacionalno

Premijer Andrej Plenković u 11 sati u Banskim dvorima primio je predstavnike gradova i općina “Udruge nezavisnih” .

Uz Plenkovića, na sastanku je sudjelovala i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević te predstavnik Ministarstva financija.

“Najbitnije je da smo otvorili novi komunikacijski kanal i dobro smo primljeni, mi nismo politička stranka, želimo surađivati sa svima i raditi za dobro naših građana”, kazao je nakon sastanka predsjednik Udruge Nezavisnih Ante Dabo.

Naveo je da je dogovoreno da susreti poput današnjeg postanu tradicija, ali da nije definiran sljedeći sastanak.

“Cilj je da više ne nastupamo pojedinačno već da se snažnije komunicira kroz Udrugu”, dodao je.

Na novinarsku konstataciju da postoje sumnje da se ne radi samo o neovisnoj Udruzi, s obzirom da se na ranije održanim izborima našao na listi Mosta, Dabo je odgovorio:

“Imate pravo na mišljenje, imao sam prilike biti na listi za Sabor, ali kad je NL Most odabrao biti stranka, ja se tu više nisam nalazio. Želim biti nezavisan i mene sigurno nećete vidjeti ni na jednoj listi za Sabor.”

“Moj je stav da ne mogu dobro raditi posao gradonačelnika i biti saborski zastupnik. Udruga je isključivo udruga i nema politički predznak, a da li će se netko od kolega odlučiti za iskorake na državnoj razini, to je njegova odluka”, dodao je.

“Udruga nezavisnih” postoji od rujna 2017. godine i okuplja 40-ak nezavisnih načelnika i gradonačelnika, iako većina njih ni nisu članovi udruge.

Ovu udrugu mnogi već vide kao konkurenciju Mostu, ali u Udruzi odbacuju takve usporedbe. Naglašavaju da ne planiraju prerasti u stranku niti žele ići u nacionalnu politiku.