Ante Dabo: Novalja će riješiti dileme tko će upravljati gradom u prvom krugu

Sigurno najjača regionalna stranka desnog centra u RH, stranka koja je itekako prepoznata kako u Lici, primorju i otocima, ali i diljem Hrvatske, koja je kako su njezini čelnici naglašavali želi biti široko uključiva, s najboljim kandidatima za župana, gradonačelnike i načelnike općina. Par dana pred lokalne izbore zamjenik stranke LiPO gradonačelnik Novalje Ante Dabo, široj javnosti poznat kao političar ali i gospodarstvenik sa umjerenim i odmjerenim manirima, ali itekako prepoznatljivim rezultatima rada, obratio se preko našeg portala hrvatskoj javnosti.

Evo, kampanja je pri samom kraju i svojim građanima i biračima želim poručiti da svi vide kako je naš grad u stvari, u zadnjih osam godina napredovao.

Došli smo u najuži i najbolji krug najkvalitetnijih malih gradova u hrvatskoj, najkvalitetnijih u smislu uvjeta za život, po mnogim stvarima, prvenstveno po dobroj poduzetničkoj klimi, po mnogim izdvajanjima po pitanju društvenih standarda, a ne manje važno je da smo u samom vrhu hrvatskog prosjeka.

Uvjeren sam da će naši birači to jako dobro razlučiti i da se neće vraćati u prošlost jer alternativa je budućnost. Moram naglasiti da mladi tim ljudi koji sam okupio oko sebe je budućnost Novalje i nije okupljen po kriterijima političke podobnosti kako se najčešće kod nas radi u hrvatskoj. Taj tim je budućnost Novalje i siguran sam da će nakon ovog slijedećeg mandata iznjedriti osobu, mladu osobu koja će stati na čelo grada.

Koja je razlika između Ante Dabe i vašeg protukandidata iz redova HDZ-a Dabe ?!

Prošlost i sadašnjost…. Rekao bih da je moj bivši prethodnik, odnosno gradonačelnik odradio svoju dionicu, koja je bila preduga, 20 godina, i u njoj je bilo i loših i dobrih strana, no građani su rekli prije osam godina da žele nešto drugo, a što se i dogodilo. Budimo svjesni da povratak u prošlost ne vodi nikud. Pogotovo kad pogledamo sva ta nastojanja u našem gradu, pa makar to bilo i preko HDZ-a koji po meni nema ni približno neku snagu kao nekada, pa i u županiji kakvu je nekada imao, i uvjeren sam da je ta prošlost iza nas i da idemo dalje.

Kako komentirate vaša prozivanja vezano za vaše stručno obrazovanje ?

To sam nekoliko puta objašnjavao i ne želim se vraćati na to. Ako nekoga što interesira neka se obrati agenciji, provjerite gdje god želite. Meni moja diploma ništa nije pomogla, kako bi bio gradonačelnik i nema veze sa mojim današnjim obnašanjem dužnosti, a da se ja nekome ispovijedam, da pričam nekom o svojoj naobrazbi, čemu to, ja sam dugo u javnom životu i svi znaju da sam korektno radio svoj posao.

Poruka biračima je, moj rad, moj tim koji sam okupio oko sebe, moja transparentnost, moja korektnost. Mislim da sam ostao uvijek jednak, pristupačan svojim ljudima i moja poruka je gledajmo naprijed, Novalja ide naprijed.

Moj stil nije nabacivati se blatom, za razliku od drugih. Mi smo mala sredina, svi dobro znaju kakva je Novalja bila prije 10 godina i kakva je danas. Novalja danas diše slobodno, nema pritisaka, pogotovo političkih, tko s kim sjedi, ta relaksacija je u stvari najveći doprinos moje ekipe i mene a to građani vide.
Ne želim se baviti sa suprotnom stranom i vaditi njihov prljavi veš.

Za kraj želim poručiti svojem “političkom suparniku” Ivanu Dabi, odbio je dva sučeljavanja, TV Diadora iz Zadra i internetska televizija TV Loki su tražili sučeljavanja, no moj politički suparnik, bivši gradonačelnik izbjegava sučeljavanje, i to govori sve o njemu, o argumentima koje ima i kampanja koju vodi on i ekipa koju ima je čudna. Obilaze ljude po kućama, obećavati ljudima po kućama liste želja, a s druge strane bojati se izaći pred kamere i sučeliti se, sve govori.

Moja su predviđanja da se u našem gradu ništa neće promijeniti, biti će isto kao prije četiri godine, biračko tijelo je isto, i omjer će biti kao prije četiri godine, stotinjak glasova gore dolje, i uvjeren sam da će Novalja riješiti dileme tko će upravljati gradom u prvom krugu, zaključio je Ante Dabo.