Ante Dabo: Nezavisna lista Bura promjena ide na predstojeće izvanredne izbore sa nezavisnim gradonačelnicima Novalje, Otočca i načelnikom Plitvičkih Jezera

Ante Dabo gradonačelnik Grada Novalje/Nacionalno/D.Prša

Gradonačelnik grada Novalje i jedan od čelnika nezavisne liste Bura promjena Ante Dabo javno se oglasio preko Facebook stranice gdje je iznio svoje mišljenje o županijskom proračunu Ličko senjske županije ali i o izborima koji predstoje.

Prošli je tjedan Vlada RH donijela Odluku kojom se raspisuju izvanredni izbori za članove Skupštine Ličko – senjske županije za dan 10. ožujka ove godine.

Naime, voljom vijećnika HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera (HSS-a, HSU-a i HSP-a AS) donesena je politička odluka da se ne podrži Proračun Županije Ličko-senjske za 2019. godinu čime su se stvorili uvjeti za raspuštanje dotadašnje županijske Skupštine i raspisivanjem izvanrednih izbora. Osobno se ne slažem sa takvim stavom jer su gotovo svi isticali da je Proračun dobar i u realnim okvirima predložen.

Nezavisna lista Bura promjena koja je u županijskoj skupštini imala 7 od 32 vijećnika također je bila protiv prizivanja izvanrednih izbora jer smatramo da je to neodgovorno prema Vama dragi birači i svim stanovnicima ličko-senjske županije.

Držim da nas kohabitacija potiče na tolerantnost, konstruktivnost i demokraciju dok neki smatraju da je većina u predstavničkom tijelu najvažniji politički cilj koji u ovom slučaju blokira rad županijskih tijela i dovodi u pitanje pojedine važne projekte od javnog interesa za županiju.

Skupština je sazvana i održana 31. prosinca 2018. na staru godinu, te stoga dvojica naših vijećnika iz objektivnih razloga nisu mogli nazočiti sjednici. Od nas petorice nazočnih vijećnika Bure promjena, trojica su podržali Proračun a dvojica su bili suzdržani.

Ovim putem želim najaviti da će nezavisna lista Bura promjena koja je u ovih nepunih dvije godine unijela jedan novi način djelovanja i komuniciranja u javnom i političkom životu županije, sudjelovati na predstojećim izvanrednim izborima za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije.

Listu će predvoditi nezavisni gradonačelnici Novalje i Otočca Ante Dabo i Stjepan Kostelac te načelnik Plitvičkih Jezera Ante Kovač. Naš cilj je biti nezavisni u punom smislu riječi, biti partneri i spremni na dijalog sa svima, bez obzira na svjetonazor i ideologiju, u interesu građana Ličko senjske županije.

Želimo drugačiju, moderniju i europskiju županiju u kojoj će se prijepori voditi oko strategije razvoja, infrastrukturnih projekata i gospodarskih tema, ali argumentima a ne snagom jačega.
Uvjereni smo da će značajan broj birača dati potporu našoj nezavisnoj listi Buri promjena koja Vas, čvrsto se nadamo, neće iznevjeriti.

U ime Bure promjena Ante Dabo, gradonačelnik

Ante Dabo – govor u Županijskoj skupštini

Poštovani birači,Prošli je tjedan Vlada RH donijela Odluku kojom se raspisuju izvanredni izbori za članove Skupštine Ličko – senjske županije za dan 10. ožujka ove godine. Naime, voljom vijećnika HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera (HSS-a, HSU-a i HSP-a AS) donesena je politička odluka da se ne podrži Proračun Županije Ličko-senjske za 2019. godinu čime su se stvorili uvjeti za raspuštanje dotadašnje županijske Skupštine i raspisivanjem izvanrednih izbora. Osobno se ne slažem sa takvim stavom jer su gotovo svi isticali da je Proračun dobar i u realnim okvirima predložen. Nezavisna lista Bura promjena koja je u županijskoj skupštini imala 7 od 32 vijećnika također je bila protiv prizivanja izvanrednih izbora jer smatramo da je to neodgovorno prema Vama dragi birači i svim stanovnicima ličko-senjske županije. Držim da nas kohabitacija potiče na tolerantnost, konstruktivnost i demokraciju dok neki smatraju da je većina u predstavničkom tijelu najvažniji politički cilj koji u ovom slučaju blokira rad županijskih tijela i dovodi u pitanje pojedine važne projekte od javnog interesa za županiju. Skupština je sazvana i održana 31. prosinca 2018. na staru godinu, te stoga dvojica naših vijećnika iz objektivnih razloga nisu mogli nazočiti sjednici. Od nas petorice nazočnih vijećnika Bure promjena, trojica su podržali Proračun a dvojica su bili suzdržani. Ovim putem želim najaviti da će nezavisna lista Bura promjena koja je u ovih nepunih dvije godine unijela jedan novi način djelovanja i komuniciranja u javnom i političkom životu županije, sudjelovati na predstojećim izvanrednim izborima za županijsku skupštinu Ličko-senjske županije. Listu će predvoditi nezavisni gradonačelnici Novalje i Otočca Ante Dabo i Stjepan Kostelac te načelnik Plitvičkih Jezera Ante Kovač. Naš cilj je biti nezavisni u punom smislu riječi, biti partneri i spremni na dijalog sa svima, bez obzira na svjetonazor i ideologiju, u interesu građana Ličko senjske županije. Želimo drugačiju, moderniju i europskiju županiju u kojoj će se prijepori voditi oko strategije razvoja, infrastrukturnih projekata i gospodarskih tema, ali argumentima a ne snagom jačega.Uvjereni smo da će značajan broj birača dati potporu našoj nezavisnoj listi Buri promjena koja Vas, čvrsto se nadamo, neće iznevjeriti.U ime Bure promjena Ante Dabo, gradonačelnik

Objavljuje Nezavisna lista Bura promjena u Četvrtak, 14. veljače 2019.