Ante Čačić više nije izbornik Hrvatske?

Foto: HRT

Ante Čačić, prema neslužbenim informacijama, više nije izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Sinoć je održan sastanak vrha Hrvatskog nogometnog saveza na kojemu su odlučili kako Čačić više neće obavljati izborničku dužnost. Hrvatski reprezentativci prije odlaska u Zagreb i putovanja za Kijev imaju trening u 11 sati na Rujevici koji će biti zatvoren za javnost.

Hrvatska bi tako utakmicu protiv Ukrajine, u ponedjeljak 9. listopada, trebala dočekati s novim izbornikom.

Imali smo dobre uvjete na travnjaku te zahvaljujemo HNK Rijeci i svim našim domaćinima, imali smo sve potrebno za dobar rezultat. Ne strahujem od poteza HNS-a, znam da se poslije svakog lošijeg rezultata analiziraju razlozi i to je sastavni dio mog posla, rekao je Čačić sinoć nakon poraza.

Hrvatska je sada druga na ljestvici sa 17 bodova, koliko ima i treća Ukrajina, dok je na vrhu Island sa 19 bodova. Kako u posljednjem kolu Island u ponedjeljak dočekuje posljenjeplasirano Kosovo za očekivati je da će se on pobjedom izravno plasirati u Rusiju, dok će Ukrajina i Hrvatska u izravnom susretu u Kijevu odlučivati o tome tko će kao drugoplasirani u dodatne kvalifikacije. Hrvatskoj je za drugo mjesto dovoljan i bod, dok Ukrajini igra samo pobjeda.

Četvrta Turska sa 14, peta Finska s osam i šesto Kosovo s jednim bodom više nemaju izgleda za odlazak na SP.