ANKETA Istospolnim parovima omogućiti udomljavanje djece

Izvor: Dugina obitelj

Udruga Dugine obitelji u utorak je pozvala saborske zastupnike da u konačnom prijedlogu Zakona o udomiteljstvu uključe istospolne životne partnere u definiciju udomiteljske obitelji i time pokažu da Hrvatska stoji uz bok zemljama poput Njemačke i većinski katoličke Španjolske ili Irske, koje jednako tretiraju svoje građane.

Povod je konačni prijedlog Zakona o udomiteljstvu koji se trenutno nalazi na dnevnom redu Sabora, u kojem je, tvrde Dugine obitelji, Vlada odlučila otvoreno diskriminirati životne partnere i partnerice, i time pokazala da joj nije stalo do dobrobiti djece i prava na najbolje moguće udomitelje.

“Još jednom vidimo da je politika stala ispred struke budući da su dugogodišnja i opsežna znanstvena istraživanja pokazala da ne postoji razlika u razvoju djece koju odgajaju heteroseksualni ili istospolni parovi pa stoga ne postoje znanstveni temelji za ograničavanje prava istospolnim parovima na pristup stručnoj procjeni podobnosti za udomljavanje djece”, kaže se u priopćenju.

N1 je provela anketu u kojoj je pitala treba li istospolnim parovima omogućiti udomljavanje djece, i evo koji su rezultati do sada: 63,96 posto vas smatra da treba, dok 36,04 posto misli da ne treba.

Anketa je i dalje aktivna, i možete glasati na http://hr.n1info.com/a349182/Vijesti/ANKETA-Istospolnim-parovima-omoguciti-udomljavanje-djece.html