Anka Mrak Taritaš ponovno izabrana za predsjednicu GLAS-a

foto HINA / Denis CERIĆ /dc

Dosadašnja predsjednica Građansko-liberalnog saveza (GLAS) Anka Mrak Taritaš ponovno je u nedjelju izabrana za predsjednicu GLAS-a kao jedina kandidatkinja za tu funkciju na stranačkoj izbornoj konvenciji.

Anka Mrak Taritaš dobila je jednoglasnu podršku 61 člana izborne  konvencije GLAS-a.

Za potpredsjednike GLAS-a izabrani su Goran Beus Richembergh i Diana Topčić Rosenberg, dok su za članovi stranačkog predsjedništva izabrani Stanko Borić, Sonja Koening, Jasmina Pašagić Škrinjar i Melita Samoborec.

Anka Mrak Taritaš u svom je obraćanju posebnu pozornost posvetila europskim izborima na koje GLAS izlazi na listi zajedno s ostalim članicama Amsterdamske koalicije.

“Za malo više od tri mjeseca dijelit ćemo mjesta na listi s kandidatkinjama i kandidatima iz Amsterdamske koalicije i zbog toga sam sretna i puna vjere u uspjeh naše liste! Izbori za Europski parlament važni su nam  jer smo građani Republike Hrvatske, ali i građani Europske unije. I kao što smo spremni boriti se za Hrvatsku, više smo nego spremni boriti se za Europu! Nikada, u povijesti svijeta, jedna politička zajednica nije tolikom broju ljudi u tako dugom vremenu omogućila toliko slobode, mira i blagostanja kao Europska unija svojim građanima!”, poručila je Anka Mrak Taritaš.

“Borimo se za Europu jer će ju razbijači uništiti“, izjavila je najavivši da će se GLAS “priključiti toj borbi i neće razbijačima dati šansu”.

“Sve ono što smo godinama sanjali – slobodan prelazak granice, putovanje, poslovanje i studiranje diljem Europe – postalo nam je dostupno, gotovo bez ikakvih prepreka. Možemo kupovati bez carine, putovati bez putovnice, obrazovati se i zapošljavati u drugim članicama EU bez posebnih dozvola.

 U vremenu kad se te vrijednosti dovode u pitanje diljem Europske unije naš odgovor na probleme nije da odustajemo ili prepuštamo “inicijativu populistima i destruktivcima”. Naš odgovor je da ćemo, svjesni da nije lako i da nema jednostavnih rješenja, uprijeti svim snagama i boriti se za zemlju u kojoj možemo dobro i ugodno živjeti.

“Mi u GLAS-u bit ćemo dio te borbe, nećemo dopustiti da nas prekrije val destrukcije i populizma”, poručila je predsjednica GLAS-a.

Pozvala je članove i simpatizere da već sutra krenu u kampanju za europske izbore jer nije svejedno tko hrvatske građane zastupa u Europskom parlamentu. 

“Recite svima da ne nasjedaju na populizam i laži”, poručila je.

Dvadeset i trećeg veljače Amsterdamska koalicija predstavit će svoju listu za europski parlament, a predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš otkrila je da će iz GLAS-a na toj listi biti Dijana Topčić Rosenberg, Jozo Radoš i ona.