Andrej Plenković – Anemični dezerter koji ponižava hrvatske branitelje

Postoji li netko normalan tko još uvijek može misliti da hrvatska politika nije izdala branitelje i domovinu, postavio je pitanje saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe preko svoje Facebook stranice.

Evo što je napisao:

Osuditi hrvatskog branitelja zato što je u ratu, braneći svoj grad, pobio pobunjene četnike koji su zarobljeni oteli pušku njegovom suborcu! Došli su iz Srbije paliti hrvatske gradove, ubijati nemoćne obitelji i dobili su što su tražili. Sada izdajnička politika prisiljava hrvatskog branitelja da nekoj tamo udovici tog agresora plaća milijune kuna odštete – koje on nema! To može samo izdajnička politika.

Zamislite, ta izdajnička politika je sada pomogla toj udovici četnika da usred Hrvatske od branitelja napravi roba! On za nju mora raditi cijeli život – zato što je njezin muž pokušao spaliti hrvatski grad i poklati nevine obitelji. Branitelj joj mora plaćati odštetu cijeloga života jer ga je u tome spriječio!

Sada kada znamo da život četnika košta oko 2 milijuna kuna pitam se da li je ikada ova izdajnička politika zatražila odštetu za sravnjene hrvatske gradove, za logore u kojima smo mi branitelji bili zvjerski mučeni? Da li je ikada politika pitala koliko to košta? Da li su se ikada zapitali koliko košta dan u životu majke koja traga za kostima svoga sina? NE, NIKADA NISU POSTAVILI TA PITANJA! NIKADA NISU TRAŽILI RATNU ODŠTETU!

Recite mi jesam li ja lud, jesmo li mi svi poludjeli?

Plenkoviću, imaš li ti pojma o ovome slučaju? Je li ti Veljača o tome pričala? Naravno da nije. A jesi li primio nekoga branitelja da ti o ovome priča? Naravno da nisi anemični dezerteru!
Najprije da pojasnimo: izdaja nije samo kad nekoga kao Juda prodaš za škude. Nego, izdaja je svaki čin koji, bilo radi vlastitih strasti, požuda, mita, straha, slabosti, ne ispuniš. Sve ono što bi trebao i morao, osobito ako si za to plaćen i izričito preuzeo dužnost, kao što je to učinila hrvatska politika zadnjih 20 godina. Ovo što čini hrvatska politika posljednjih 20 godina, u svim vladama, je čista IZDAJA! IZDAJA, LJUDI!

Mi kao hrvatski narod smo prodani i izdani! Ostaje nam samo vidjeti i iznaći kako i kad se to dogodili. I u kojoj mjeri se radilo o kukavičluku naše politike, koliko o domoljubnom diletantizmu, a koliko o Judinim škudama.

A potom kada to doznamo i kada se napokon odlučimo riješiti ove izdajničke politike ostaje nam graditi Hrvatsku ispočetka. Malo po malo, korak po korak. Trajat će dugo, poručio je Stipo Mlinarić Ćipe.