ANALIZA HAJDUKOVE SEZONE UZ KRATKI DODIR I OSTALIH KONKURENATA

Budući da sam često bio obilježavan kao neko ko je nepristran kad je u pitanju Hajduk. Ovo analizu sastavio mi je veliki navijač Hajduka koji na sve vezano uz Hajduk gleda i razmišlja svojom glavom i sam je od članova UNH na meti prozivki Vedran Bukovac

HNL SEZONA HAJDUKA JE NEUSPJEŠNA iako će neki kazati kako to kad smo lani bili 4. a sada smo nakon 10 godina 2. BITI 2. znači biti NAJBOLJI GUBITNIK dakle GUBITNIK bez obzira na medijsko pumpanje sektašije i ST medija koji se ima 7 dana zadnjih trude sezonu proglasit uspješnom a pojasnit ću i zašto NIJE USPJEŠNA ….

BLEFER (Lukša Jakobušić) je u sezonu ukrca minimum šta se zna 20 miljki € i krenuo ALL IN jer kad dovodiš Livaju Kaliniće i Krovinoviće ideš na titulu i to je bilo jasno odma ! KRENUO je KRAHOM u Europi sramotnim porazom od Tobola a prvi dio sezone je bilo loš i morao je promijenit trenera a to mu je već 3. trener u godinu i po dana. HAJDUK NIKADA TIJEKOM SEZONE NIJE BIO REZULTATSKI U UTRCI ZA TITULU unatoč laprdanju sekte i nazovi ST novinara koji su u biti bili PR BLEFKA za pumpanje navijača i mase… NIJE BIO U UTRCI za titulu jer je stalno bio na -6 pa do -9 u jednom dijelu sezone iza prvoga a maximum je dostigao na -4 a to NIJE UTRKA ZA PRVAKA jer je u 25. kolu recimo bio 4. a sezonu je završio u biti na MINUS 7 -7 što je i realno gledajući cilu sezonu. KUGLA JE KAZALA 4. MISTO I -15 i likovala je sekta radi kugle jer njih veseli -7 i to im je uspjeh što dovoljno govori o njima. KUGLA NIJE PREDVIDILA ŽESTOKI POGURANAC HNS KUSTIĆA I POPLAVU PENALA ZA HAJDUK kako bi se HAJDUKU osiguralo 2. misto ŠTO JE BJELICA KASNO PRIMJETIO i zato je najviše poludio jer je znao da je logistika OSIJEKA zakazala u odnosu na BLEFERA I SREDIŠNJICU jedne stranke…

HAJDUK je ovu sezonu bio posebno guran od HNS i zbog viših ciljeva ali to neću posebno elaborirat ……

HAJDUK ali i OSIJEK i RIJEKA( u manjem opsegu jer Rijeka je imala uzak roster) SU PROPUSTILI DINAMA koji se ovu SEZONU NUDIO SVIMA ! Dinamo je ostao bez srca sredine Jakića i Majera kao i Gavranovića i mega Gvardiola uz još Stojanovića i Kastratija ali ajmo njih 2 ne računat, dugo im je bio ozlijeđen ADEMI ali i IVANUŠEC,PETKO van forme i ispada da su ih do titule dovukli LIVAKOVIĆ i ORŠIĆ, nisu imali trenera i tri trenera su imali u sezoni i to po svim PARAMETRIMA takav klub u takvoj sezoni NE OSVAJA TITULU ! DAKLE prvenstveno BLEFKO JE POKAZA KOLIKO JE NESPOSOBAN jer NIKAD JAČI HAJDUK JE NA -7 BODOVA OD NIKAD SLABIJEG DINAMA u sezoni a SAMO je na +3 od “bezveznog ” OSIJEKA ! TREBA naglasit da je DINAMO odigrao daleko NAJVIŠE utakmica u sezoni od svih klubova HNL od pretkola pa do grupe EL do 3. mjeseca koju je okrunio pobjedom kontra SEVILJE a to svi zaboravljaju i opet na kraju ima +7 ! Samo zamislite recimo bolnicu u Hajduka da je toliko dugo igrao ritmom nedilja-četvrtak… no ove vam detalje NE ANALIZRAJU splitski novinar kad rade usporedbe….

BITAN podatak je kako HAJDUK ovu sezonu NIJE AFIRMIRAO nikoga od mlađih igrača iz svoje škole a BIUK I LJUBIČIĆ su stagnirali do te mjere da je danas LJUBIČIĆ popljuvan kolektivno od sektašije koja ULTIMATIVNO traži njegov odlazak iz HAJDUKA….

FINACIJSKI SEZONA JE TAKOĐER KATASTROFALANA ali to smo pojasnili.

NEKI ĆE KAZAT IGRA SE I FINALE KUPA , točno no REALNO HAJDUK je tu do finala doša preko 2 niželigaša i GORICE kući u 1/2 koja je tada bila u lošem momentu ali FINALE I 1/2 im je KUSTIĆ NAMISTIO DA SE IGRA U SPLITU i to je čisti POGURANAC u spašavanju vojnika BLEFKA …. RIJEKA je ipak do FINALA izbacila Dinama na Maksimiru i Osijeka na Rujevici……. kup je za Rijeku i za Osijek bez podcjenjivanja uvijek USPJEH a za HAJDUK I DINAMO ako nisu prvaci samo utješna ligadina na NEUSPJEŠNU SEZONU .

OSVAJANJE ILI NEOSVAJANJE KUPA NEĆE NIŠTA POSEBNO PROMIJENIT OKO NEUSPJEŠNE SEZONE HAJDUKA U KOJOJ JE BLEFER IŠA ALL IN I ISPUŠIO KVALITETNO A KVALITETNO SE i ZADUŽIO!

ZNAČIT ĆE ZA GUSKASA AKO ISPUŠI KUP DA ĆE ODLETIT I PARKIRAT ĆE NANU BILIĆA UMISTO NJEGA !

DOBITNK SEZONE DINAMO,GUBITNICI SEZONE OSIJEK I HAJDUK , RIJEKA MOŽE BIT ZADOVOLJNA S OBZIROM NA ROSTER A SEZONU MOŽE NAPRAVIT USPJEŠNOM OSVAJANJEM KUPA JER ZA NJIH TO JEST USPJEH BEZ POTCJENJIVANJA NJIH KAO KLUBA.

GLEDE OSTALIH Lokosi dobra sezona 5. su Gorica solidna uz jedan black out u sezoni završili su 6. Belupo standardno solidan ostanak u ligi, Šibenik očajan 2. dio srića su skupili puno bodova u 1. dilu i nije opstanak dolazi u pitanje ali iduću oće jer Varaždin neće biti HD, Istra po meni dobra i imaju puno manje bodova nego su zaslužili, HD očajan a tek intervencijom RIJEKE sa posuđenim igračima bili konkurentni u HNL al kasno je bilo…

HNL u globalu bio zanimljiv i napet ali nisan siguran da je nešto puno podignuta kvaliteta HNL( iako pojedinačne igračke kvalitete ima i to dosta ) pogotovo u dijelu tempa i ritma na utakmicama koje su tanke za euro nivo baluna ako se tamo želi biti konkurentan rezultatski.

ČESTITKE GNK DINAMO NA ZASLUŽENO OSVOJENOJ TITULI PRVAKA HNL !

D.Veseljak