Povezite se

Crna Kronika

Američki policajci u 2017. ustrijelili 987 ljudi

Objavljeno

-

Američki policajci su u 2017. ustrijelili gotovo tisuću ljudi, što je nešto manje nego godinu prije, pokazuju podatci koje je u ponedjeljak objavio dnevni list The Washington Post.

Lani je 987 ljudi poginulo od policijskog metka, u 2016. poginulo je 963, a u 2015. godini 995, piše list koji od 2015. vodi statistiku o pucnjavama u kojima sudjeluje policija. List se oslanja na mjesni tisak, službene podatke i na društvene mreže.

U Sjedinjenim Državama nema tako pouzdanih i potpunih službenih podataka.

O korištenju oružja u policiji vode se polemike zadnjih godina nakon pogibije više nenaoružanih crnaca, što je diljem zemlje potaknulo prosvjede, a ponegdje i pobune.

Post piše da je policija lani ubila 19 nenaoružanih crnaca, 2016. sedamnaest, a 2015. trideset šest.

“Interes javnosti je potaknuo policiju na veći oprez kada imaju problem s nenaoružanom osobom”, rekao je za list Chuck Wexler, izvršni direktor Police Executive Research Foruma.

Na temelju podataka Washington Posta, 735 ustrijeljenih osoba posjedovalo je hladno ili vatreno oružje. U 2016. bilo ih je 693.

Savezna policija (FBI) je objavila da je 2017. na dužnosti poginulo 46 policajaca, a u 2016. šezdeset šest.

U Velikoj Britaniji policija je lani ustrijelila tek četiri osobe, navodi britanska organizacija Inquest, a njemačka 13, objavio je berlinski dnevnik Tageszeitung. (Hina)

Crna Kronika

Splitskog gradonačelnika Oparu napala dvojica muškaraca, udarali ga i vrijeđali

Published

on

Izvor: Nacionalno

Splitska je policija u petak kasno navečer izvijestila da je u Ulici Solurat napadnut muškarac ne navodeći njegovo ime, a prema pisanju lokalnih medija riječ je o splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari.

“Oko 20 sati dobili smo dojavu da je u Ulici Solurat fizički napadnut muškarac te su odmah poduzete aktivnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodio incident”, rekla je za Hinu Sanja  Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Dodala je da napadnuta osoba nije zatražila liječničku pomoć.

Portal Dalmacija danas pozivajući se na neslužbene izvore navodi da je riječ o gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojega su dvojica mladića najprije vrijeđala, a potom ga je jedan od njih udario.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Strašno !!! U jezeru u Zagorju se utopila dvojica maturanata

Published

on

Izvor: Zagorje.com

Prlikom kupanja u Bedekovčanskim jezerima smrtno su stradala dvojica mladića u dobi od 17 i 18 godina, izvijestila je Policijska uprava Krapinsko-zagorska.

Kako javlja Zagorje.com iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci, koja je bila duboka i mutna.

Nakon pokušaja reanimacije, hitnom su prevezeni u bolnicu, no ipak su izgubili bitku za život.

Najžalosnije je to, da su mladići nakon podjele svjedodžbi u SŠ Krapina biciklima se odvezli do bajera na osvježenje i slavlje, koje je nažalost završilo kobno.

Ucitavanje vijesti

Crna Kronika

Stečaj Keruma: Zatražena deložacija Vladimira Šelebaja, deblokirane dionice Hajduka

Published

on

U izvješću koje je podnijela stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. zatražena je deložacija zagrebačkog poduzetnika Vladimira Šelebaja iz stana u vlasništvu te tvrtke u Zadru, ali i obustava ovrhe nad dionicama NK Hajduka koje će ići u prodaju.

Stečajna upraviteljica navodi da je tek nakon kontakta s tvrtkom koja upravlja stambenim zgradama u Zadru, zaprimljena informacija da je stan na Trgu kneza Višeslava u posjedu Vladimira Šelebaja koji je s bivšom suprugom novinarkom Dijanom Čuljak bio osuđen za izvlačenje novca u aferi Core media.

“Tragom te informacije stupilo se u kontakt s odvjetničkim društvom koje zastupa posjednika stana i koje se oglasilo sa prijedlogom da se prijepori riješe mirnim putem kada tijekom ljeta Vladimir Šelebaj bude u Hrvatskoj. Ukoliko u tom razdoblju Vladimir Šelebaj nekretninu stečajnom dužniku ne preda mirnim putem, pokrenut će se postupak radi iseljenja”, ističe se u izvješću.

Osim toga, navedeno je i kako je u postupku brisanja založnih prava na dionicama NK Hajduk u vlasništvu Keruma d.o.o., na kojima je založno pravo u korist Ministarstva financija, obustavljen postupak ovrhe u postupku pljenidbe dionica. Navedeno je i da su te dionice deblokirane i “mogu se u narednom razdoblju izložiti prodaji”.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom bio je otvoren u studenom 2018.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije