Amadea Krajnović savjetuje: Novogodišnji ‘make up’ treba biti profinjen, elegantan i postojan

Fotografije: poduzetnica.hr (PRess)

Dana 31. prosinca opraštamo se od stare godine te u obilju blještavila, pjenušca, zabave i veselja dočekujemo novo kalendarsko ljeto.

“Za djevojke i žene najluđa noć vrijeme je kada je u pogledu make – up stila sve puno šljokica, zlatnih nijansi, sjaja… I tako već tradicionalno godinama”, ističe poslovna ‘make – up’ stilistica Amadea Krajnović, Loyalty članica Virtuanog ženskog poduzetničkog centra i vlasnica branda Red Lips.

U trendovima make up-a za najluđu noć do danas nije se baš puno toga promijenilo.

“U novogodišnjoj noći sve je dozvoljeno…..i dalje su aktualne šljokice, glitteri, zlatne i srebrne nijanse. Za one odvažnije, ove godine šljokice se nose i na usnama. Blještavilo je ‘must have’ za najluđu noć, ali ipak treba pripaziti da make up bude doziran i dosljedan ukusu i stilu osobe koja ga nosi”, podsjeća Amadea Krajnović.

Prije pripreme za originalan i prepoznatljiv novogodišnji stil i make up dobro je provjeriti i primjeniti male tajne velikih majstora make up-a, posebice profesionalaca. Rezultat – sigurno ćete ostati zamijećeni u najluđoj noći.

“Svaka žena na dočeku Nove godine nastoji izgledati glamurozno, dobro se osjećati i ludo se provesti. Kako bi izgledale najbolje u novogodišnjoj noći svakako je dobro potražiti savjet profesionalca ili otići na profesionalno šminkanje. Jedna od ‘tajni’ dobrog make up-a je svakako dobra podloga koja se treba stopiti s kožom, kako teksturom, tako i s nijansom tena. Treba paziti i da odabir make upa bude u skladu s osobnošću, odjećom, odgovarajućom nijansom sjenila, ruža…Važno je s kakvim vibracijama ulazimo u novu godinu, a to bi svakako trebala biti dobra, pozitivna energija kojom zračimo i kako se osjećamo”, dodaje vlasnica branda Red Lips.

Ove godine u make – up-u za mlađe populacije hit je zlatni ‘eyeliner’, za one malo hrabrije metalik brončane i zlatne obrve, a za one najhrabrije make – up u jarkim bojama, koji je nešto zahtjevniji i tu bi ipak dobro došla pomoć profesionalca.

“Važno je napomenuti da pri odabiru make upa treba voditi računa i gdje dočekujete Novu godinu – je li proslava u klubu, restoranu, kućnoj zabavi ili na otvorenom. Svakako treba voditi računa da make up bude postojan, pogotovo za doček na otvorenom. A kako bi make up u novogodišnjoj noći izgledao savršeno, važna je dobra njega i hidratizacija kože posebno u ovim zimskim danima, na koju svakako ne trebamo zaboraviti i barem večer prije samog dočeka napraviti lagani piling lica i usana i nahraniti kožu kremom koju i inače koristimo”, ističe Amadea Krajnović.

No i unatoč pozornosti kojoj mnoge djevojke i žene pridaju novogodišnjem ‘stylingu’, greške su česte. Treba pripaziti da make up bude elegantan, profinjen i sofisticiran uz dašak glamoura, jer u make up-u uvijek vrijedi pravilo ‘manje je više’. Pa tako i u novogodišnjoj noći kada je sve dozvoljeno. Treba svakako dozirati nanošenje šljokica i glittera, kako make up ne bi bio prenapadan i previše odstupao od uobičajenog.

“Za dvadestogodišnjakinje, koje su prelijepe i bez šminke, svakako bi savjetovala što manje šminke, a da istaknu ono najbolje na sebi. Uz dobru podlogu, svježe tonove rumenila, sa zlatnim eyelinerom na kapcima, oblinijim slojem vodootporne maskare na trepavicama i nude nijansom ruža, izgledat će svečano i profinjeno. Za one malo hrabrije, koje vole eksperimentirati, mogu uz dobru podlogu, rumenilo i sjajilo na usnama na obrve nanijeti metalik sjenilo u zlatnim ili brončanim nijansama”, savjetuje stilistica.

Nadalje, damama u tridesetim godinama preporučila bi svakako profinjeni i sofisticirani make up, uz dobru podlogu, svježe tonove rumenila, brončano ili zlatno sjenilo na kapcima i neizostavan crveni ruž na usnicama.

“Za one malo hrabrije, uz dobru podlogu, svježe tonove rumenila, s neizostavnim smokey eye na kapcima u sivim, crnim ili smeđim nijansama uz obaveznu jaču nijansu crvenog ruža. Naravno, sve to začiniti s malo šljokica, kako bi make up izgledao glamourozno”, dodaje Amadea Krajnović.

Ženama u zreloj, odnosno mudroj dobi preporučila bi svakako što manje šminke, uz dobru podlogu, svježe tonove rumenila, lagane mat nude teksture na kapcima, sa slojem vodootporne maskare na trepavicama i ružem u skladu s odjećom koji može biti i malo intenzivnije nijanse.

“Kako bi se i one osjećale glamurozno u najluđoj noći, u unutarnje kutove oka mogu nanijeti malo sedefasto bijelog sjenila ( ili šljokica) ili u luku ispod same obrve, kako bi sedefasto sjenilo ili šljokice reflektiralo svjetlo i dalo dozu glamoura”, naglašava make up stilistica.

Kao imeperativ da novogodišnji make up nosi zajednički stilski nazivnik – treba biti elegantan, profinjen i postojan, bez obzira u kojem okruženju se slavi, uz činjenicu kako je najbolji make up onaj s kojim se osjećamo odlično.