Alin Kavur: Ne pristajemo na ucjene !!!!

Alin Kavur izabrani vijećnik gradske četvrti Donja Dubrava iz stranke Vesne Škare Ožbolt ne pristaje na ucjene i prijetnje nositeljice liste stranke “Možemo” gospođe ANKICA PENAVA PEJČINOVIĆ.

Naime u gradskoj četvrti Donja Dubrava u Zagrebu vijećnik Alin Kavur je ključna osoba za konstituiranje većine. Dan prije propale konstituirajuće sjednice održane 17.06.2021 Alin je bio pozvan na sastanak vijećnika stranaka HDZ, 365, Domovinski pokret te Mosta kako bih eventualno stvorili većinu u gradskoj četvrti Donja Dubrava. Kako se nisu uspjeli dogovoriti jer 2 vijećnika stranke Milan Bandić 365 su uvjetovali predsjedničkim mandatom u prvoj godini na što većina ostalih članova vijeća nisu pristali. Odmah nakon sastanka primio sam poziv od nositeljice liste stranke Možemo gospođe : ANKICA PENAVA PEJČINOVIĆ. Vrlo ljutitim tonom Ankica mi je rekla da pošto nisam prihvatio ponudu od njihove strane da imaju većinu sada više ne žele koalirati sa nikim pogotovo sa mnom te da će na prvoj konstituirajućoj sjednici osobno izjaviti da ne gubimo vrijeme odnosno 90 dana za pokušaj konstituiranja da je njihov stav pošto su na vlasti bolje novi izbori u gradskoj četvrti Donja Dubrava. Isto tako poručila mi je da moram biti svjestan kako stranka 365 će ubrzo se ugasiti i isto tako Vesna Škare Ožbolt i njena stranka će se ugasiti te da je osuđena na propast tako da moji obećani projekti stanovnicima koji su dali meni svoj glas neće biti realizirani. Jedino je po njoj moglo biti realizirano da sam pristupio njima odnosno koalirao sa vijećnicima njih 5 iz stranke Možemo. Na moj upit da li je ovo izgovoreno od nje direktiva stranke Možemo ili gospodina Tomaševića ili pak njeno osobno nije mi željela dati odgovor. Ovim putem pozivam gradonačelnika Tomislava Tomaševića i stranku Možemo da se očitaju vezano na ovo.

Gospodin Tomašević i Možemo su u predizbornoj kampanji uporno tvrdili da stoje iza toga da će surađivati sa svima za dobrobit grada Zagreba te da kod njih ideologija nije važna. Obećavali su da su oni baš ono što je Zagrebu potrebno. Osim što je već Tomašević pod istragom povjerenstva o sukobu interesa počeo raskidati ugovore i djeliti otkaze njegova vijećnica iz gradske četvrti Donja Dubrava ucjenama i prijetnjama želi stvoriti većinu te svojim ponašanjem je upravo kontradiktorna svim obećanjima stranke Možemo u predizbornoj kampanji. Ovim putem želim izjaviti jasno i glasno da neću pristati na ucjene od strane nositeljice liste stranke Možemo. Ja sam u stranci Vesna Škare Ožbolt i mi smo ušli u kampanju pošteno bez repova iza sebe a najmanje iz osobnih interesa. U našem programu dali smo obećanje da ćemo izgraditi montažni nadvožni pješački prijelaz kako djeca iz Trnave ne bih više morali prelaziti preko pruge a zatim preko vrlo prometne Branimirove ulice. Dosta je djece i odraslih poginulo na tom prijelazu. Niti je stranka Možemo vrijedna nevinih života na tom prijelazu. Isto tako obećali smo rješavanje parka Tomislava Ivčića koji je ruglo Trnave.

Nekolicina alkoholičara i narkomana pretvorili su park u geto zbog nedostatka rasvjete nadzornih kamera te službene table grada Zagreba zabrane konzumiranja alkohola na javnoj površini odnosno parka. Noću se stanovnici Trnave boje proći pored parka koji je na samom ulazu u kvart a danju se pijani ušlagirani posjedaju po parku mokre pred djecom i prolaznicima a tučnjave su svakodnevne. Isto tako čvrsto stojim uz obećanje konačno izgradnji škole u Čulincu. Istina u 40 godina jedino što je danas postignuto je na cesti napisano škola. Moj odgovor je jasan ne posustajem od obećanja sa ucjenama
” Možemo” poručujem NE MOŽETE.

Ne odustajem ni milimetra od projekta i obećanja koje sam osobno dao i Vesna Škare Ožbolt jer su stanovnici Donje Dubrave mi upravo zbog toga dali svoj glas. Dosta je bilo osobnih ili stranačkih interesa tu sam radi boljitka moje gradske četvrti Donja Dubrava gdje sam rođen i gdje sam dao obećanje za koje sam dobio glasove i to kanimo i učiniti osobno ja kao vijećnik uz moju stranku Vesna Škare Ožbolt.

Već idući tjedan zajedno sa gospođom Vesnom Škare Ožbolt sazvat ćemo press konferenciju da javno medijski izađemo sa istinom i momentalnom situacijom u gradskoj četvrti Donja Dubrava. Ne želimo stvarati novi trošak na račun građana za nove izbore u gradskoj četvrti Donja Dubrava ali isto tako ne želim odustati od naših obećanih projekata za koje smo dobili povjerenje i glas građana, kazao nam je Alin Kavur izabrani vijećnik gradske četvrti Donja Dubrava iz stranke Vesne Škare Ožbolt.