Alex Braun će raditi na rejtingu i imidžu Davora Bernardića

D.Prša/Ilustracija

SDP namjerava angažirati tim američkog PR stručnjaka Alexa Brauna kako bi popravio rejting i imidž predsjednika stranke Davora Bernardića, doznaje se neslužbeno od visokopozicioniranog SDP-ovca koji tvrdi da je stranka spremna na taj angažman potrošiti milijun kuna.

Smatra se da je angažman političkog konzultanta Alexa Brauna 2015. godine u kampanji za parlamentarne izbore presudno utjecao na dizanje rejtinga SDP-a i tadašnjeg šefa stranke i premijera Zorana Milanovića, no dio članova SDP-a pita se kakva je opravdanost tog angažmana s obzirom da stranka nije u kampanji, već u dugovima.

Kako se neslužbeno doznaje, predstavnici tima Alexa Brauna nedavno su boravili na Iblerovom trgu, a za njihov angažman utrošit će se dio kredita od šest miljuna kuna koji je stranka u lipnju podigla u Erste banci.

Braunov PR tim trebao bi biti angažiran na šest mjeseci, a trošak od miljun kuna uključivao bi avionske karte, smještaj u Hrvatskoj i honorare američkih stručnjaka, ali i domaćih PR-ovaca, s obzirom da na Ibleru više nema tima koji je radio Milanovićeve kampanje.

Iz SDP-a se nisu htjeli službeno očitovati o najavama ponovnog Braunova angažmana u stranci.

Klub zastupnika SDP-a sutra o izboru ustavnih sudaca

Klub zastupnika SDP-a sutra poslijepodne trebao bi zauzeti konačno stajalište – hoće li najveća oporbena stranka popunjavanje Ustavnog suda uvjetovati osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

HDZ je za tri nepopunjena mjesta u Ustavnom sudu predložio Miroslava Šeparovića (aktualni predsjednik Ustavnog suda) i Matu Arlovića (aktualni ustavni sudac i bivši SDP-ovac), dok je SDP predložio Gorana Selanca, zamjenika pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

O njima su dvije stranke postigle suglasnost prije saborske ljetne stanke, no kasnije je Klub zastupnika SDP-a postavio ultimatum HDZ-u te izbor ustavnih sudaca uvjetovao osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.

Zbog promjena stajališta stranke o izboru ustavnih sudaca, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u petak navečer predsjedniku Kluba zastupnika SDP-a Arsenu Bauku podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Grbin je krajem prošloga tjedna izjavio za HRT kako će SDP i dalje inzistirati na istražnom povjerenstvu za Agrokor, no neće ga više vezati uz izbor ustavnih sudaca.