Aleksandra Kolarić: SDP je rastrgan u klanovskim sukobima

N1

U emisiji N1 studio uživo aktualne događaje komentirala je Aleksandra Kolarić, kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkog SDP-a.

Kazala je da je premijer Andrej Plenković neodlučan kod donošenja odluke o Agrokoru i zapošljavanju bivše tvrtke Ante Ramljaka kao savjetnika. “Premijer ne može donijeti odluku i neodlučan je. To je ‘lose-lose’ situacija, ali doba njegova izmicanja je pri kraju”, rekla je Kolarić i dodala da je vlik problem što nema restrukturiranja Konzuma.

“Ima puno mutnoga i netransparentnoga u procesu”, kazala je Kolarić i dodala da je Vlada u defanzivnoj poziciji jer stalno mora objašnjavati informacije koje izlaze u javnost.

Na pitanje bi li sada bilo prekasno smijeniti Antu Ramljaka s obzirom da je proces izvanredne uprave pri kraju, Kolarić je kazala da je rizično, ali da se Vlada u takvu situaciju nije niti trebala dovesti. “Premijer i Vlada su to trebali prije rješavati”, kazala je Kolarić.

Plenkovićevu šutnju posljednjih dana u vezi Ramljaka i Agrokora nazvala je “taktiziranjem”. “U Vladi nema stručnjaka za analiziranje takvih dokumenata. Bit će zanimljivo čuti što će biti rezultat analize dokumenata koje je Ramljak donio iz Agrokora u Vladu”, kazala je Kolarić.

U vezi sa odbijanjem novog mandata Daliji Orešković, ali i činjenici da HDZ-ova kandidatkinja nije dobila dovoljno glasova u Saboru, Kolarić je kazala da zastupnici na tajnom glasovanju imaju hrabrosti “glasovati u skladu sa svojim stavom”.

Naglasila je da je mandat Orešković prošao bez ijedne mrlje. “Njezin pristup je bio uravnotežen i tu je bilo struke, a ne politike”, kazala je Kolarić te dodala kako je oporba propustila poentirati u Saboru kada svi nisu došli u Sabor i glasovali za Orešković. “Politička vjerodostvojnost se pokazuje na takvim primjerima u kojima se štiti interes društva, a to bi bio novi mandat za Daliju Orešković”. rekla je Kolarić.

O stanju u SDP-u, kazala je da je stranka “rastrgana u klanovskim sukobima”, a za dokaz da Bernardić dobro ne vodi stranku navela je njezin loš rejting i još gori rejting predsjednika Davora Bernardića. “Svaka stranka želi imati lidera koji ima viši rejting od stranke, jer ju onda vuče gore”, rekla je Kolarić.