Aladrović: HDZ-ova Vlada nastavlja rad do kraja mandata

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u srijedu da poraz HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima sigurno nije pozitivan za stranku, ali HDZ-ova Vlada nastavlja rad do kraja mandata.

Aladrović se nije htio upustiti u nagađanje tko je kriv za poraz Kolinde Grabar-Kitarović i ima li tu krivnje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ili predsjednika zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića. 

“Ne bih razgovarao u javnosti o tome tko je kriv, to ćemo rješavati unutar HDZ-a. Imali smo jučer Predsjedništvo stranke, imat ćemo i dalje sastanke i na njima ćemo razgovarati o razlozima zašto rezultat nije onakav kakav je bio očekivan, ali u javnosti ne planiramo razgovarati o tome”, rekao je Aladrović uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

Upitan za buduću suradnju s novoizabranim predsjednikom Zoranom Milanovićem oko mirovinske reforme, ustvrdio je kako su to pitanja koja su jako bitna za hrvatsko društvo.

“Očekujem da ćemo o tome razgovarati tako da tražimo najbolje rješenje, odnosno da rješenje bude konsenzualno. Mirovinska pitanja tiču se milijun i 200.000 građana i tu moramo biti vrlo dogovorni, kako Vlada tako i predsjednik”, rekao je Aladrović koji smatra da nema prepreka suradnji premijera Andreja Plenkovića i novog predsjednika Milanovića.

(Hina)