Aktivirala se nova klizišta, stanovnicima preporučena evakuacija

Klizište prijeti Prnjavoru Čuntićkom, nedaleko od Petrinje gdje su se pojavile pukotine. Geodeti koji su obišli područje, stanovništvu su preporučili evakuaciju, no mnogi ne žele otići. Nekoliko kilometara dalje od Prnjavora Čuntićkog pojavilo se novo klizište. Odronio se dio brda iznad Gornje Mlinoge, a najbliže kuće udaljene su oko 150 metara od klizišta.

Klizište u Prnjavoru Čuntićkom, nedaleko od Petrinje opasno prijeti. Mještani su alarmirali policiju jer su tijekom noći čuli tutnjavu i osjetili pomicanje brda iznad kuća. Jučer su to područje obišli geodeti i utvrdili da je stanje alarmantno. Utvrđeno je da se brdo pomaknulo 10-ak centimetara. Stanovništvu je preporučena evakuacija, no mnogi ne žele otići iz svojih kuća.

Djelatnici petrinjskog Komunalca saniraju teren, a vatrogasci dežuraju. U slučaju najgoreg, upozorit će stanovništvo sirenom za uzbunu. Klizište u Prnjavoru Čuntićkom obišao je i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je kao uzrok klizanja tla naveo nekontroliranu sječu šuma na prostoru Banovine.