Ako vam treba sat, pitajte Brkića, on će vam posuditi kad pita brata

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić danas je u Saboru komentirao imovinsku karticu Dubravke Šuice, ali i odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o nepokretanju postupka protiv njega.

“Ja nisam od onih koji osuđuje prije suda, nemam podataka o konkretnom slučaju tako da ne mogu to komentirati”, rekao je Brkić na upit za objavu imovinske kartice što je GONG tražio.

Na pitanje novinara što misli o tužbi protiv Republike Hrvatske, koju je bivši predsjednik Stipe Mesić podnio Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, Brkić je rekao da to govori o njemu.

“Naši postupci govore o svima nama, tako da i on govori o sebi kad svoju zemlju tuži, to govori o njemu i njegovom odnosu o Hrvatskoj”, rekao je Brkić.

Što se tiče odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je u slučaju skupih Brkićevih satova zaključilo da neće pokrenuti postupak, jer satovi pripadaju njegovu bratu Jozi, Brkić je rekao: “Ako nekome treba sat, slobodno mu ja posudim, pitat ću brata.”