Ako tržite posao evo prilike: Konzum zapošljava prodavače, skladištare, mesare, vozače…

Konzum je raspisao natječaj za nove radnike raznih profila – prodavače, skladištare, mesare, kuhare, vozače, komisionare i dostavljače, pozvavši sve zainteresirane da se pridruže njihovom timu od više od 11.000 zaposlenika, izvijestili su iz Konzuma.

“Proces restrukturiranja Konzuma, koji je u tijeku, već pokazuje i prve rezultate – uspjeli smo stabilizirati poslovanje, zatvoriti dio duga dobavljačima i osigurati redovito podmirivanje obveza prema njima te tako ostvariti redovitu opskrbu naših trgovina robom.

Zatvaramo i dio trgovina kako bismo postigli operativnu stabilnost te poboljšali uvjete rada u budućnosti”, istaknuo je predsjednik Uprave Slavko Ledić.

Napominje i kako je iza njih uspješna sezona u kojoj su, kao i u ostalim aktivnostima, ključnu ulogu odigrali Konzumovi zaposlenici, koji su bili uz kompaniju u najtežim trenucima te potvrdili kako su najvredniji resurs kompanije.

Konzum, kako se navodi u priopćenju, svojim zaposlenicima nudi brojne pogodnosti poput isplate božićnice, uskrsnice, regresa i drugih, kao i redovita primanja koja su nedavno u okviru procesa restrukturiranja i povećana za radnike u maloprodaji.

Novost je i zapošljavanje na nepuno radno vrijeme, ističu iz te tvrtke u sastavu Agrokora, čime se izlazi ususret i omogućava fleksibilnije radno vrijeme roditeljima, studentima i svima kojima je to važno i nužno radi usklađivanja privatnih i poslovnih obveza.

Inače, ta je tvrtka od 1. kolovoza povećala plaće za prosječno osam posto za 6.000 svojih radnika s najnižim koeficijentima. Ranije je najavila kako do kraja godine planira zatvoriti ukupno 105 prodavaonica, koje su neprofitabilne duže razdoblje te je izgledno da će nastaviti neprofitabilno poslovati i stvarati gubitke.