Ako se Pupovac ne ispriča HDSSB izlazi iz koalicije

Ilustracija/Pupovac-Plenković

O trenutačnim političkim zbivanjima na poličkoj sceni Hrvatske, te o ostanku HDSSB-a u vladajućoj koaliciji danas se oglasio Josip Salapić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, koji je gostovao u Točki na tjedan i komentirao ostanak te stranke u vladajućoj koaliciji.

Predsjednik stranke Glavaš opravdano je pozvao Pupovca da se gospodski ispriča za ono što ne možemo nikako prihvatiti, a to je usporedba današnje Republike Hrvatske i NDH, i rekao da će HDSSB izaći iz koalicije. Poznavajući njegov nastup, to je bila jedna vrsta isprike, ali to je nama neprihvatljivo i naš odbor će u petak održati sastanak na kojem ćemo odlučiti što dalje, rekao je Salapić.


Josip Salapić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a /HRT

Na upit da li to znači da HDSSB želi napustiti koaliciju, Salapić je rekao da su u toj stranci sve opcije otvorene.

“Naša podrška Plenkoviću nije upitna, HDSSB je otpočetka podržavao Vladu, glasali smo za sva važna pitanja, za HDSSB je najvažnija stabilnost Hrvatske, međutim, kao mali partner u Vladi ne igramo ključnu ulogu, ali ove političke tenzije bi trebao smiriti Milorad Pupovac i ako postoji problem, onda bi on trebao napustiti koaliciju”, rekao je Salapić.