Ako se ne pojavi na sudu, Thompsona će privesti policija

Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti pjevač Marko Perković Thompson. Ne bude li došao, na zagrebački Županijski sud dovest će ga policija.

Naime, pjevač se nije pojavio na ročištu prije dva mjeseca, a nije opravdao svoj nedolazak, pa je njegovo privođenje naložila sutkinja Irena Kvaternik, ne pojavi li se u 9.30 na sudu. Obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera nije odustala od neposrednog ispitivanja pjevača. Tužiteljstvo tvrdi da je Thompson, prema ideji optuženog Sanadera, dobivao novac iz crnoga stranačkog fonda – kako ne bi nastupao na predizbornim skupovima za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnio dio birača.

Uz bivšeg premijera Ivu Sanadera i stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi media.