Ako niste znali, pročitajte kojih je pet mitova o tome zašto i kako žene varaju

Pixabay

Mnogo je klišeja o tome zašto žene varaju. Pretpostavljamo da muškarci zastranjuju kada njihove seksualne fantazije nisu zadovoljene, dok žene trebaju i emotivnu komponentu.

Prema najnovijem istraživanju Alicie Walker, to bi moglo biti potpuno pogrešno.

Svojom knjigom, piše Independent, Walker je odlučila razbiti pet najvećih mitova o tome zašto žene varaju.

Mit 1: Žene varaju jer žele okončati brak

Gotovo sve žene s kojima je Walker razgovarala rekle su da vole svog muža i žele ostati s njim. Ono što nisu mogle dobiti od svojih muževa, odlučile su potražiti na drugom mjestu.

“Za razliku od uobičajenog mišljanja, i žene koje varaju žele ostati u braku. Ne varaju zbog osvete ili da okončaju vezu, ili da ih muž primijeti – varaju zbog seksualnog zadovoljstva”, kaže Walker.

Mit 2: Prevara je nagla, impulzivna odluka

Walker je otkrila da su žene vrlo pragmatične po pitanju onoga što rade. Na kraju, ipak se prijavljuju na stranice koje su napravljene isključivo u svrhu toga da pomognu ljudima koji su u braku i koji žele prevariti svoje partnere.

“Bile su praktične i metodične u svojim odlukama i pazile su na to s kim će se spetljati. Kad govore o tome koriste “tržišni” jezik i vrlo su logične pri odlučivanju”, kaže Walker.

To ne znači da žene lako donose ovakve odluke. Većina njih probala je ići na terapiju, ali muževi su bili nesusretljivi ili su odbili sudjelovati.

Mit 3: Žene varaju jer su zaljubljene

Samo nekolicina žena rekla je Walker da se zaljubila u muškarca s kojim je prevarila muža.

“Žene izbjegavaju “uparivanje”, One žele pronaći nekoga s kim su kompatibilne i to je sve”, objašnjava Walker.

Mit 4: Žene varaju samo s jednim muškarcem

Većina žena koje su sudjelovale u studiji imale su više partnera za varanje muža. Jedan dodatni muškarac nije ispunjavao njihove potrebe. Oslonile su se na to da će ih jedan muškarac usrećiti za cijeli život, ali to nije upalilo. Odlučile su nakon toga potražiti novu strategiju.

“Jedna od njih, ne znam koja, ali mi je najdraža, rekla je da treba imati punu staklenku slatkiša”, govori Walker.

Mit 5: Svaka prevara se otkrije

Walker kaže kako ju je razgovor sa žena tijekom istraživanja potaknuo da preispita svoja uvjerenja o nevjeri u braku. Istina je da nitko ne voli saznati da je prevaren, ali nitko ne zna… Je li i dalje povrijeđen?

“Očito je da je grozno otkriti takvo nešto. Ali ove žene su napravile nešto što nikad nije otkriveno, sačuvale tajnu i održale obitelj na okupu. Nakon svega moj se doživljaj nevjere itekako promijenio”, zaključuje Walker.