Ako ne bude plaća, za pet dana štrajk u Brodotrogiru

Izvor: Brodotrogir.hr

Tisuću radnika Brodotrogira još čeka isplatu plaće za srpanj. Sindikalisti nisu optimistični i zato danas pokreću proces mirenja. Ne bude li plaće, poručuju, za pet dana počinju štrajk. Iz uprave tvrtke poručuju da bi trebala biti isplaćena u iduća dva dana.

Brodotrogir je već pet godina u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, a posljednjih mjeseci ima problema s likvidnošću. “U Brodotrogiru nije još isplaćena plaća i nemamo točnu informaciju kad bi to moglo biti. Prisiljeni smo pokrenuti proces mirenja i eventualno štrajk ako to mirenje ne bi dalo rezultate. Definitivno situacija nije sjajna i ne možemo bit zadovoljni s razvojem događaja u Brodotrogiru”, izjavio je Andro Belas, sindikalni povjerenik u Brodotrogiru, prenosi HRT.

Iz Brodotrogira su u ponedjeljak potvrdili da kasni isplata plaća u tom trogirskom brodogradilištu, poručivši da se radi na tome da se u najkraćem mogućem roku pronađe rješenje te da se nadaju da neće doći do štrajka radnika.

“Možemo potvrditi da u Brodotrogiru kasne plaće i Uprava radi na tome da u najkraćem roku pronađe rješenje za to, jer naručitelj nedavno isporučenog broda nije na vrijeme platio svoje obaveze prema Brodotrogiru. Nadamo se da neće doći do štrajka i da neće biti razloga za to jer se problemi ne rješavaju štrajkom”, poručili su u ponedjeljak iz Brodotrogira.

Zadnji je dan za isplatu plaća radnicima Uljanika.