Akciju pomoći starijima sisački Caritas nastavlja i naredne godine

Caritas Sisačke biskupije svoj će program “Mobilnost za naše starije”, koji je s ciljem unaprjeđenja kvalitete života osoba starijih od 65 godina s područja općine Martinska Ves pokrenut početkom 2021., nastaviti i naredne godine.

Iz Informativne katoličke agencije (IKA) u četvrtak su priopćili da Caritas Sisačke biskupije, unatoč teškom stanju na potresom stradalom području Sisačko-moslovačke županije te brojnim akcijama brige o stradalima, i nadalje provodi svoj redovni program.

Program se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, te u suradnji s Općinom Martinska Ves i sisačkim Centrom za socijalnu skrb.

Kroz taj projekt, osobama starijima od 65 godina na području općine Martinska Ves osigurana je dostava namirnica, lijekova i drugih potrepština, te individualna usluga prijevoza, pratnje i podrške volontera do željene lokacije u okruženju.

Tako je starijima olakšan pristup liječniku, stomatologu, ljekarni, trgovini, pošti, banci, prijateljima, članovima šire rodbine, ali i raznim društvenim događanjima, kako bi se stariji što uspješnije integrirali u život zajednice.

Projekt se provodi od 1. siječnja ove godine, a na veliko zadovoljstvo 87 korisnika nastavit će se i u narednoj godini.