AGROKOR Vidaković: Nagodba je postignuta, zadovoljni smo

Izvor: RTL

Predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora Marica Vidaković potvrdila je Hini da je nagodba u sklopu izvanredne uprave u Agrokoru postignuta, te istaknula da su dobavljači njome zadovoljni.

“Istina je, sinoć kasno postignuta je nagodba, odnosno ispregovarani su svi ključni elementi”, rekao je Vidaković u telefonskoj izjavi za Hinu.

Dodala je kako preostaje da odvjetnici do 8. lipnja, za kada se očekuje sjednica vjerovničkog vijeća, dovrše formalni dio posla. Nakon toga nagodba bi trebala biti upućena na trgovački sud.

Govoreći o nekim pojedinostima nagodbe, Vidaković je izvijestila kako je dogovorena isplata 80 milijuna eura graničnog duga, a ovih dana dobavljači, prema dogovoru, očekuju i isplatu ukupno deset milijuna eura.

Tu je i dogovor s bankama o otpisu 65 posto potraživanja zbog dospjelih regresnih mjenica.

Sberbank je po njezinim riječima odustao od novoga roll-upa, ali mu je omogućena zamjena Mercatorovih dionica koje ima u vlasništvu, za vlasnički udjel u novoj kompaniji koja će nastati nakon sklapanja nagodbe.

Danas prije podne, kako je rekla, dogovoru o nagodbi je pristupio i Agram invest.

Upitana je li zadovoljna dogovorom, odgovorila je kako dobavljači “ne mogu biti nezadovoljni”.

“Nitko iz ovoga nije izašao, a da nije ranjen, samo je pitanje u kojoj mjeri, no relativno smo dobro prošli”, rekla je Vidaković.

Pritom je napomenula da su dobavljači ipak uspjeli naplatiti dobar dio svojih tražbina te osigurati prisutnost na (Konzumovim) policama u idućih pet godina, po tržišnim uvjetima.

Kako u četvrtak donosi Jutarnji list, Privremeno vijeće vjerovnika (PVV) dogovorilo je kasno navečer u srijedu nagodbu vjerovnika koja uključuje dva posebna sporazuma sa Sberbankom i dobavljačima koji su kreditirali Agrokor, koji, kako se navodi, ne uključuje dogovor s Adris Grupom i Agram Investom.

Jutarnji piše i da mu je član uprave odvjetničke kuće Grgić i Partneri i suvlasnik tvrtki u portfelju Agram grupe Dubravko Grgić kazao kako i Agram Invest pristaje na nagodbu.

U 16 sati očekuje se izjava izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška.

“Članovi Privremenog vjerovničkog vijeća i najveći vjerovnici Agrokora usuglasili su naime finalizaciju nagodbe, čime su pregovori vjerovnika okončani. U tom smislu izjava izvanrednog povjerenika će se odnositi upravo na ovu činjenicu, kao i na preostala otvorena pitanja koja utječu na proces postizanja nagodbe”, javljaju iz Agrokora.