AGROKOR: Grmoja najavljuje pokretanje opoziva Vlade ili nekih članova

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja izjavio je u srijedu, nakon konferencije za novinare premijera Andreja Plenkovića o procesu izvanredne uprave u Agrokoru, kako ima dojam da se premijer “od cijelog slučaja htio oprati” no i doda da će Most provesti “konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade”.

“Dojam je da se premijer Plenković od cijelog slučaja htio oprati. Nije htio jasno stati u zaštitu ministrice Dalić. Ostavlja dojam čovjeka svezanih ruku, koji ne zna što napraviti i nema rješenje. Zato nam je i rekao u jednom trenutku da nam se obraća kao predsjednik vlade, ali i kao čovjek, htio je apostrofirati koliko je sve izvan njegove moći”, izjavio je grmoja Hini.

Uvjeren je i kako se premijer nema hrabrosti nositi s ovim slučajem jer “o njemu ne ovisi samo gospodarski sustav, već , što je posve očito, Plenkovićeva pozicija”.

“On je svjestan, zna koji ulog je u pitanju. 
Spominjanje putovanja po svijetu sada ostaje samo njegova tlapnja za onim što je planirao. 
A iznimno je važno naglasiti da odlazak Ramljaka s novcem u džepu, bez istrage svega što ostavlja za sobom, nije rješenje nego tek početak problema”, naglasio je politički tajnik Mosta.


Što se tiče rekonstrukcije vlade, poručuje Grmoja, “nećemo spekulirati već ćemo provesti konkretne poteze s kolegama iz oporbe i odlučiti o pokretanju opoziva Vlade ili nekih članova Vlade”. (H)