Agrokor – čeka se odluka o žalbi tužiteljstva na oslobađanje 12 uhićenih

U slučaju “Agrokor” čeka se odluka o žalbi tužiteljstva na odluku suca istrage Županijskog suda koji je oslobodio 12 uhićenih – bivših Agrokorovih menadžera i bliskih suradnika Ivice Todorića. Očekuje se i donošenje pravomoćne odluke istražnog suca o određivanju istražnog zatvora za Ivicu Todorića.

Još se ne zna gdje je Ivica Todorić. Nagađa se da je u Londonu, no pojavila se informacija da je Ministarstvo vanjskih poslova putem diplomatske mreže – doznalo da je na području Züricha gdje je sjedište tvrtke Agrokor AG. Iz Vlade su tu informaciju demantirali.

Na upit novinara, premijer Andrej Plenković komentirao je izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da HDZ ne želi da istražno povjerenstvo za Agrokor počne s radom i da se time štiti kriminal.

Što se tiče poštivanja načela zakonitosti, bilo bi dobro da oni, koji su ucjenjivali da se odgovarajućom većinom ne izaberu ustavni suci mjesecima, vode računa o svojoj političkoj odgovornosti i da se zapitaju da li Hrvatski sabor, kao zakonodavno tijelo, treba pokazivati primjer da poštuje propise koji su u RH na snazi, kazao je Plenković.