Agrokor će srednjim i velikim dobavljačima isplatiti 600 milijuna kuna duga

Danas poslijepodne završila je sjednica Vjerovničkog vijeća Agrokora. Na vjerovničkom vijeću donesena je odluka o isplati starih dugova za još tristotinjak malih dobavljača koji nisu bili obuhvaćeni prvim krugom isplate.

“Donesena je i odluka za isplatu starih dugova za srednje i velike dobavljače i to za njih oko 2500 u iznosu od 600 milijuna kuna. Dogovoreno je da će oko 40 posto njihovih starih dugova na ovaj način biti pokriveno. Donesena je i odluka o dokapitalizaciji Konzuma u Bosni i Hercegovini i to s 15 milijuna kuna. Na taj će način biti moguća isplata dobavljača u BiH. Također je donesena i odluka o razdvajanju Konzuma i Mercatora u toj državi”, izvijestila je Dijana Kovaček.

Ramljak je izvijestio novinare da su na današnjem vjerovničkom vijeću donesene važne odluke i za budućnost Agrokora i za budućnost poslovanja dobavljača iz sustava koncerna.

S obzirom da je sud u Beogradu odbio zahtjev Agrokora da tvrtke koja posluju u koncernu prijeđu u nadležnost lex Agrokora Ante Ramljak je najavio žalbu na tu odluku. Pravna mogućnost da Sberbank ovrši imovinu Agrokora u Srbiji postoji, a uprava Agrokora procjenit će, kaže, sve prave rizike. Ramljak je i najavio da će se do kraja rujna utvrditi i točan iznos svih tražbina i Agrokorovih dugovanja.

Ramljak: Nije me iznenadila odluka suda u Srbiji

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak kazao je nakon sastanka u Vladi da ga nije iznenadila odluka suda u Beogradu koji je odbio zahtjev da poduzeća iz koncerna Agrokor koja posluju u Srbiji dođu u nadležnost tzv. Lex Agrokora.