Agencije koje se bave javnim oblikovanjem, a ne anketiranjem javnog mišljenja mogle bi zaraditi kaznenu prijavu zbog oblikovanja ,a ne ispitivanja javnog mišljenja

Iz dana u dan “bombardirani” smo razno raznim istraživanjima agencija za što možemo slobodno potvrditi da su u većini slučajeva montirane, ciljano plaćene i politički usmjerene.

Neopterećen ali kao i svaki drugi politički osviješten čovijek reagirao je i Pero Kovačević kandidat na listi Hrvatskih suverenista koji je po svom viđenju objavio ” Najrestektivniju projekciju rezultata Hrvatskih Suverenista na EU izborima”.

Evo kako ta projekcija izgleda:


Ponukan vašim upitima što mislim o anketama ,koje nam ciljano plasiraju i oblikuju javno mišljenje, odlučio sam izraditi najrestriktivnuju projekciju rezultata Hrvatskih suverenista na EU izborima 26.svibnja.

Projekciju sam izradio na izlaznosti od 1 milijun birača 26. svibnja . Projekciju sam radio na bazi preferencijalnih glasova koje će kandidati Hrvatskih suvernista osvojiti:

-Ruža Tomašić će osvojiti najmanje 30.000 preferencijskih glasova birača;
– general Željko Sačić i ja osvojit ćemo najmanje – zajedno 15.000 preferencijskih glasova birača;
– jednako tako Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić će zajdno osvojiti najmanje 15.000 preferencijskih glasova birača i
– ostali naši kandidati Ante Žoni Maksan, Bernardica Juretić Rožman, Jure Vujić, Kristina Gogić, Tomislav Sulić, Ivana Pavlić i Predrag Peđa Mišić će zajedno osvojiti najmanje 15.000 preferencijskih glasova birača.

Prema tome,najrestriktivnija analitička projekcija rezultata Hrvatskih suverenista na EU izborima 26.svibnja pokazuje da će za listu Hrvatskih suverenista glasovati najmanje 75.000 birača ili 7,5%.

Očekujem da će rezultati biti daleko bolji od ove najrestriktivnije analitičke projekcije jer je naša lista daleko najjača od svih ostalih lista. Riječ je o listi koju čine prepoznatljive osobe,osobe sa rezultatima i djelima, sedam nestranačkih i pet stranačih kandidata.

Pitam se jesu li agencije koje se bave javnim oblikovanjem,a ne anketiranjem javnog mišljenja svijesni činjenice da bi mogli zaraditi kaznenu prijavu zbog oblikovanja ,a ne ispitivanja javnog mišljenja i platiti visoku novčanu odštetu.

Prema tome, bitno je da radom ponukamo što veći broj hrvatskih građana da izađu 26.svibnja na EU izbore i glasaju za najbolju i najjaču listu, listu Hrvatskih suverenista.