Advent u Zagrebu s pregrštom događanja

Izvor: adventzagreb.com

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih delicija. Dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija.

Neka čarolija započne-novi je slogan četvrtog izdanja Zagrebačkog adventa. Pripreme na ulicama već su započele.

– Svake godine idemo na advent i uvijek je dobar, govori Lara, učenica.

– Ove godine s kraljevinom Švedskom ostvarit ćemo suradnju. Profesionalni zbor iz Švedske- Lucije, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica turističke zajednice grada Zagreba.

Kulisa poznatog baleta- postaje cijeli grad. Orašari kao zaštitni znak.

– Sva ta radost ljudi i sav taj božićni doživljaj, sve to mi se jako sviđa, naglasila je Martina, učenica.

– To je jedan globalni simbol Božića i došašća kada idemo prema Božiću. Naše lokacije, osim orašarima, ukrasit ćemo i  tradicijskim elementima, rekla je Bienenfeld.

Osim oktogona, i u Parku Maksimir širi se ponuda, stiže nam i Filmski dio adventa na Tuškanac. Ulicama grada odzvanjat glazba s replike glasovira Brahms-a.

– To su večeri s Brahmsom, imat ćemo koncerte u povijesnom muzeju i to na klaviru koji je brat blizanac onog kakvog je posjedovao sami Brahms, istaknula je Bienenfeld.

– Uređenje samog vrta i osvjetljenje, bit će čarobno, a uz sve to pripremamo dnevne ture takozvane ZOOture koje će voditi naši vilenjaci, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb.

Iako se ove godine ne natječe za titulu najboljeg, sadržaja neće nedostajati, a građani topli božićni ugođaj željno iščekuju.

Tradicionalnim paljenjem lampica na Manduševcu, 30. studenoga ne propustite biti dijelom još jedne uzbudljive adventske bajke.