Admiral Domazet: Požari su oblik ‘asimetričnog rata’ protiv Hrvatske!

Foto: Nacionalno

Admiral Davor Domazet Lošo za portal Direktno.hr osvrnuo se na požare u okolici Splita koji su podigli veliku medijsku prašinu te izvukli na vidjelo, kako kaže, sve slabosti institucija RH.

Admiral Lošo rekao nam je kako se nakon svih izrečenih ili neizrečenih riječi može samo zaključiti da su požari oblik, kako kaže, ”asimetričnog rata”. Admiral smatra kako mnogi ne shvaćaju da takav rat postoji, iako živimo u dobu kojim vlada informacijska tehnologija. Iz tog razloga naglašava da glavno oružje više nije vojska već mediji.

Naime, kako naš sugovornik napominje, vlada onaj čije informacije prevladavaju u javnom prostoru, a to potvrđuje i time što, kako tvrdi, od deset informacija, devet ih je lažno ili polulažno, a samo je jedna vjerodostojna, piše Direktno.hr.

“Vi danas ne možete ni posumnjati da je požar podmetnut, jer vas odmah proglašavaju teoretičarom urote, no hajdemo slijediti Aristotelovu logiku i postaviti pitanje: kako je moguće da od deset požara u okolici Splita, njih osam bukne u isto vrijeme na osam različitih mjesta i kilometrima udaljeni? Pa nije valjda da su svi u jedan u noći pekli na gradelama! Ne možemo se pravdati ni time da gori u Italiji ili Portugalu jer su okolnosti svake države drugačije”, kazao nam je admiral.

Prisjetio se i izjave Zvonimira Hodaka koji je rekao kako ako imamo određene indicije koje nam nešto govore, onda to postaje pravna činjenica. I unatoč svemu, ipak naglašava kako se u ovom slučaju ne radi o tome da li su požari podmetnuti ili ne.

“Požari su se dogodili samo nekoliko dana nakon presude arbitražnog suda u kojem je ozakonjena agresija od Slovenije i Europske komisije. Premijer Plenković se nije pripremio, a požari se gase preventivno, ne kada se razbuktaju. Ovdje se pokazala sva nemoć institucija RH jer su one blokirane krivim politikama i pogrešnim vođenjima od 2000. Mi živimo 16 izgubljenih godina. Požari su dio ”asimetričnog rata”, a jedina svjetla točka u svemu je general Krstičević”, rekao je Lošo.

Naglašava kako mi pripadamo zapadnom civilizacijskom krugu, a da su Njemačka i Turska jasno stale protiv RH te da koče mogućnost promjene ustroja u BiH.

Isto tako, kao vrlo bitnu stvar naglašava činjenicu da je i sama predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović razumjela geopolitiku izrekom ‘tri mora’ – Baltik, Jadran i Crno more.

“Za nas je jedini strateški važan partner SAD i Izrael”, nastavio je Lošo te rekao kako još uvijek za nas ima nada dok postoje hrvatski branitelji koji su ovu državu i stvorili, ali i ljudi poput Predsjednice te ministra Krstičevića koji, kako kaže, štite hrvatske nacionalne interese.