AC Ulika Plave lagune najbolji naturistički kamp po izboru ‘Naj kamp Adria’

Fotografija: Plava Laguna (PRess)

Kamping portal Avtokampi.si svake godine organizira izbor ‘Naj kamp Adria’, u kojem kampisti glasuju za najbolje kampove u Sloveniji i Hrvatskoj.

Dodjela nagrada je upriličena u okviru 11. Hrvatskog kamping kongresa u Šibeniku, na kojem je sudjelovalo više od 300 predstavnika kampova i stručne turističke javnosti iz cijele Evrope. Ovogodišnju titulu najboljeg naturističkog kampa osvojio je kamp ‘Ulika’ Plave lagune, ispred kampa Kovačine i kampa Valalte. Među velikim kampovima u Istri je po glasovima slovenskih kampista kamp Bijela Uvala iz Poreča, osvojio treće mjesto.

“Veoma smo ponosni na ovo priznanje, posebice iz razloga što o najboljima odlučuju upravo sami gosti. Trudimo se iz godine u godinu investirati u sadržaje i usluge kako bi se gosti osjećali što ugodnije, a opet u doticaju s prirodom. Kampovi Plave lagune – Bijela uvala, naturistički kamp Ulika, Zelena laguna i Puntica, i ove su godine ostvarili izvrsne rezultate. Ove godine uložili smo u četvrti bazen u AC Bijela uvala, što ga čini jedinstvenim na Jadranu kao i u povećanje broja parcela u Bijeloj uvali, Uliki i u Zelenoj laguni“, istaknuo je direktor PC kampovi, Igor Vidas.

U sklopu održavanja 11. Kongresa hrvatskog kampinga u Šibeniku održala se dodjela priznanja, oznaka kvalitete Croatia’s Best Campsites. Kampovi Plave lagune Bijela Uvala, Zelena Laguna i Ulika svojim sadržajima i uslugama udovoljili su svim postavljenim kriterijima ocjene kvalitete, te time ušli na popis najboljih hrvatskih kampova i za nadolazeću 2018. godinu. U postupku ocjenjivanja njihove kvalitete koristio se vlastiti sustav ocjenjivanja izrađen na temelju detaljne analize KUH-ovih upitnika ispunjenih od strane kampova, dok su se u završno bodovanje uključile i ocjene ADAC-a.

Oznaku kvalitete Croatia’s Best Campsites 2018 ponijeli su i kampovi Istraturista CampingIN Park Umag, CampingIN Pineta Umag te CampingIN Stella Maris Umag. U Istraturistu ove je godine u kampovima ostvareno 1 milijun i 255 tisuća noćenja, što je 5% porasta u odnosu na 2016.