A. Pavlečić: Povećava se broj mladih obitelji u naselju Sloboština – učinit ćemo sve da taj trend zadržimo

Antonio Pavlečić 30-godišnji je magistar ekonomije i zaposlenik jedne  državne Agencije koja je bavi strukturnim EU fondovima. Stanovnik je naselja Sloboština u gradskoj četvti Novi Zagreb istok. Antonio je društveno vrlo angažirana osoba, a sve to s naumom da sredina u kojoj živi i radi bude što prosperitetnija.

-Predsjednik sam Vijeća mjesnog odbora Sloboština, predsjednik sam Mladeži Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb istok te predsjednik seniora Temeljnog ogranka HDZ-a Sloboština. Kao mlad čovjek željan sam napretka za svoje naselje i svoju četvrt gdje sam dobio  priliku i povjerenje, kako bih svojim idejama i radom pridonio zajednici.

-U čemu se očituju te Vaše težnje, Vaša političko-društvena doktrina?

-Djelujem po motu „malim koracima do velikih stvari“. Bitno je naglasiti kako je važan dobar tim ljudi s kojima želite nešto postići. Zato i ovim putem ističem kako imam punu podršku svoga Područnog odbora HDZ-a NZI na čelu s gosp. Franom Barbarićem i tajnikom gosp. Valentinom Rajkovićem.

-Kako će sve zamišljeno ogledati u praksi?

-S obzirom na povijest i planske gradnje Novog Zagreba i to posebno Novog Zagreba istok, cijela koncepcija je zamišljena kao spavaonica, koja se do prije 5-7 godina tako i tretirala. Inicijativa gradnje shopping centara u blizini pokušalo se nekako animirati stanovništvo. Temeljni ogranak HDZ-a Sloboština pokrenulo je inicijativu u veljači 2017. godine koju je podržao i Područni odbor HDZ-a Novi Zagreb istok, prema Vijeću mjesnog odbora Sloboština, kako je potrebno po uzoru na Advent u Zagrebu proširiti cijelu priču i preko Save. Te 2017. godine krenuli smo s prijedlogom prema Vijeću mjesnog odbora Sloboština koje je jednoglasno potvrdilo i tako zakortljalo cijelu priču.

-Je li na tom putu bilo zapreka?

-Nažalost, pogriješili smo u koracima za 2017. godinu, ali na greškama se uči pa smo se za 2018. godinu bolje pripremili. Želio bih istaknuti kako se našoj priči priključilo i naselje Zapruđe, koje je prepoznalo naš projekat i krenulo u realizaciju zajedno s nama. S obzirom da smo kao stranka i kao Vijeće orijentirani na mlade i animaciju mladih u kvartu, tako smo i razmišljali, koje su to određene manifestacije, kako sa što manje sredstava pokrenuti neko događanje. Čak smo strategijski gledali koji kvartovi oko naselja Sloboština bi mogli gravitirati ili posjetiti naselje te su to naselja: Dugave, Travno, Sopot, Buzin, Jakuševac, Hrelić.

-A ciljevi?

-Cilj nam je pridonijeti živahnosti u naselje jer cijeli projekt ovisi o naselju i sugrađanima koliko će podržati ovakav poduhvat koji do sada nije nikada bio preko Save i jer je jedinstven. Želimo uključiti same sugrađane kvarta. Također, povećava se broj mladih obitelji u naselju Sloboština, zato moramo gledati kako taj trend održati i kako animirati najmlađe sugrađane kako bi kao roditelji ostali i bili zadovoljni uvjetima življenja. Ukoliko bude zainteresiranosti mještana naselja, pokušat ćemo organizirati i doček Nove godine. Zato u svakodnevnoj komunikaciji s građanima pokušavamo osluškivati nove ideje i želje, ali sukladno našim financijskim mogućnostima u Proračunu. Želio bih naglasiti jednako bitnu činjenicu: u Vijeću mjesnog odbora Sloboština nije presudna  obojenost projekata, već stvarno argumentirani projekti koji donose rast i razvoj naselja, ali i zadovoljstva naših sugrađana te spremnost participiranju do kraja u projektu. Od volontiranja do same realizacije. Naglasio bih i podršku Grada Zagreba koji podržava prijedloge koje upućujemo prema Vijeću mjesnog odbora Sloboština, ali u zadnje vrijeme i preko Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb istok te zahvaljujem svima koji su prepoznali naš projekt i viziju za dobrobit stanovnika. U ovom slučaju Sloboštine, ali i Novog Zagreba istok u cjelini.

H. J./N