Klub zastupnika “ZA PRAVEDNU HRVATSKU”, izražava ljudsku i političku podršku i solidarnost zastupnicima VERHOVNE RADE UKRAJINE

Priopćenje za javnost oglasio se Klub zastupnika “ZA PRAVEDNU HRVATSKU”

1. Klub zastupnika “ZA PRAVEDNU HRVATSKU”, izražava ljudsku i političku podršku i solidarnost zastupnicima VERHOVNE RADE UKRAJINE u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.
2. Također, u ime Kluba i člana Kluba gospodina Miroslava Škore, kandidata na predsjedničkim izborima 2019. godine, kao i podupiratelja njegove vanjske politike, poštivanja prihvaćenih međunarodnih ugovora, izražavamo ispriku cijelom ukrajinskom narodu zbog
uvredljive izjave predsjednika Milanovića.
3. Hrvatski narod je, ne tako davno, osjetio što znači biti izložen brutalnoj agresiji i nedostatku međunarodne pomoći i neće zaboraviti da je Ukrajina priznala hrvatsku samostalnost među prvima, već 11. prosinca 1991. godine.
4. Pozivamo Klubove zastupnika u Hrvatskom Saboru, na političke razgovore o promjeni Ustava, na način da se sve ovlasti iz područja obrane, sigurnosti i vanjske politike, prenesu na Hrvatski Sabor i Vladu RH.
Kao izuzetno važno političko pitanje za funkcioniranje Republike Hrvatske i referendum Hrvatskog naroda može biti način da se u budućnosti takvi prijeporu rješavaju unutar jasno Ustavom definiranih nadležnosti pojedinih institucija.
Predsjednik Kluba zastupnika
“ZA PRAVEDNU HRVATSKU”
Milan Vrkljan