833 DJECE IZ SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE BESPLATNO ĆE LJETOVATI U SPLITSKO- DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA I OVE GODINE OSIGURAVA LJETOVANJE ZA SVE UČENIKE ČETVRTIH RAZREDA PODRUČJA SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, mag.iur., danas je s ravnateljima osnovnih kola s područja Sisačko-moslavačke županije potpisao Sporazume o međusobnoj suradnji Sisačko-moslavačke županije i osnovnih škola s područja SMŽ u provođenju programa ljetovanja u Splitu za 
učenice i učenike četvrtih razreda.

Besplatno ljetovanje u Splitu za sve učenike četvrtih razreda, bez obzira na osnivača škole, rezultat je dobre suradnje Sisačko-moslavačke županije i prijateljske Splitsko-dalmatinske županije. Intenzivna suradnja ove dvije županije počela je od trenutka kad je Sisačko-moslavačku županiju zadesio potres i kad su već nakon nekoliko sati hitne službe Splitsko-dalmatinske županije stigle na naše područje.

Ljetovanje je prvi puta na inicijativu župana Ivana Celjaka omogućeno prošle godine, a temeljem Sporazuma o organizaciji ljetovanja za učenike Sisačko-moslavačke županije kojeg su u Sisku u siječnju 2023. godine potpisali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban ljetovanje je osigurano i ove godine i to u dva termina. Od 27. lipnja do 1. srpnja u Split će se zaputiti 452 učenika i 42 pratitelja iz 16 osnovnih škola s područja SMŽ te u terminu od 17.srpnja do 15. srpnja u Split polazi skupina od 381 učenika i 43 pratitelja iz 18 osnovnih škola.

OVE GODINE ČAK 169 UČENIKA VIŠE NA LJETOVANJU U SPLITU

Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion, a Sisačko-moslavačka županija pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika. Da je riječ o odličnoj organizaciji, mnoštvu edukativnih i zabavnih aktivnosti za naše učenike govori u prilog činjenica da je ove godine čak 169 učenika više prijavljeno za ljetovanje, odnosno 6 osnovnih škola više nego prošle godine iskazalo je interes uključiti se u ovaj projekt. Naši učenici imati će priliku i ove godine posjetiti stadion Poljud, staru jezgru grada Splita, Klis, Turističkim vlakićem razgledavati Marjan, a naravno neće nedostajati vremena i za kupanje na popularnim splitskim plažama.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA ĆE UGOSTITI DJECU IZ SPLITSKO DALMATINSKE ŽUPANIJE

Sisačko-moslavačka županija misli i na djecu iz Dalmacije. Ove godine ugostit ćemo učenike iz Splitsko -dalmatinske županije u 7. mjesecu kod nas na našem ljetnom gaming kampu za djecu Učenici će kroz sedam dana napraviti vlastitu videoigru, steći nove prijatelje, ali i odlično se zabaviti u Novskoj.

Tom prilikom župan Ivan Celjak je izjavio: „Sisačko-moslavačka županija ove godine organizira također jedan događaj na kojem će sudjelovati učenici s područja Splitsko-dalmatinske županije u Novskoj. Dvadeset učenika s područja Splitsko-dalmatinske županije dolazi nam u Novsku na ljetni gaming kamp na kojem ih također očekuje bogat sadržaj; od jutarnje tjelovježbe, do kreiranja igrica, do rada na najmodernijim tehnologijama koje postoje u svijetu gaminga do razgledavanja naših znamenitosti, naših prirodnih bogatstava.

Organizirat ćemo izlet u Lonjsko polje, promatranje zvijezda, brojne sadržaje i na ovaj način želimo zahvaliti i županu Bobanu i njegovim suradnicima na organizaciji ljetovanja za našu djecu. Prošle godine smo razgovarali o tome da nam djeca s područja Splitsko-dalmatinske županije dođu na područje naše županije, ove godine smo i to organizirali. Zaista imamo izvrsnu suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom u nekoliko područja.

Splitsko-dalmatinska županija donirala je sredstva za izgradnju naše osnovne škole u Gori, tako da definitivno želimo nastaviti suradnju, želimo i mi dovoditi djecu s područja Splitsko-dalmatinske županije na područje Sisačko-moslavačke županije. Zaista imamo puno toga ponuditi u svim područjima i vjerujem i dalje u dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom.“

Svi našim učenicima želimo lijep provod u Splitu i stvaranje nezaboravnih uspomena za cijeli život, priopćeno je iz ureda župana Ivana Celjaka.