Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović obišao dječji vrtić u Češkom selu

Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje s najbližim suradnicama te ravnateljicom DV Petrinjčica Natašom Vidović, obišao je novi vrtić u Češkom selu prije njegovog početka s radom u ponedjeljak, 7. rujna.  
Tom prigodom gradonačelnik Dumbović je izrazio zadovoljstvo što je Petrinja dobila novi vrtić koji počinje s radom te dodao da je ovaj vrtić na ponos cijele Petrinje.
Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje
“Ovo je još jedan dokaz da smo grad prijatelj djece, imamo jedan dobar standard i kvalitetan pedagoški pristup i na tome ćemo raditi i dalje. Ako bude ovakav trend kakav vidimo po našem bebinom fondu gdje smo osigurali duplo više novaca nego prošlih godina, mi polako trebamo razmišljati o još jednom vrtiću.”- rekao je gradonačelnik.
Istaknuo je kako je grad uložio minimalno 20 milijuna kuna u vrtićke objekte spomenuvši kupnju objekta u Hanžekovoj te obnovu ostalih objekata naglasivši kako standard vrtića u gradu Petrinji više nije tema. Dumbović je istaknuo da je impresioniran objektom kojeg se niti jedan europski grad ne bi posramio, ali i napomenuo kako se treba urediti i pristupna cesta te dodatno parkiralište kako bi to bila jedna zaokružena cjelina.
Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica
Nataša Vidović, ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica rekla je kako vrtić u ponedjeljak otvara vrata za 50-ak djece. Vidović je naglasila kako je naravno uz pedagoške aktivnosti, veliki naglasak stavljen na epidemiološke mjere te dodala kako imaju veliku podršku roditelja koji se pridržavaju svih mjera.”Ovu prigodu koristim da se zahvalim gradonačelniku Grada Petrinje Darinku Dumboviću kao i cijelom timu koji je radio na ovom projektu te mojim djelatnicima. Od 1. listopada uz pomoć i dozvolu Grada Petrinje zaposlit ćemo i četiri treća odgojitelja koji će biti ispomoć za djecu s teškoćama u razvoju da se što lakše prilagode cjelokupnoj situaciji.”- kazala je ravnateljica Vidović te dodala kako će u ovom vrtiću biti zaposleno 6 odgajitelja i jedna treća odgojiteljica, tri spremačice te domar.
Vrtić ima tri dnevna boravka s pripadajućim garderobama i sanitarnim čvorovima za tri skupine te veliku dvoranu, čajnu kuhinju, sobu za izolaciju te zbornicu za odgajatelje uz zatvoreni atrij te vanjsko igralište.